Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Jørgen Herbert fylder 60

Mandag d. 14. maj 2007

Jørgen Herbert - et af vore trofaste medlemmer gennem en lang årrække og ikke mindst en fortræffelig revisor siden 1989 - fylder 60 år.
I den anledning konkurrerer han med superligafodbold med mere, når han lørdag den 19. maj kl. 16-19 ønsker at se venner og kolleger og andet godtfolk i KB's Pejsesal.
Herbert er altid hurtigt ude. Faktisk fylder han først den 21. maj - men det er vel blot den dato, de sidste gæster går hjem.

Allerede i 1983 blev han foreslået som revisor for Danske Sportsjournalister, men da han arbejdede sammen med den utrættelige revisor Niels-Chr. Niels Christiansen på DR, bad Herbert selv om at blive fri og foreslog i stedet Poul Prip som afløser for den gamle hædersmand Hans E. Struckmann.
Det endte med, at Poul Prip blev valgt sammen med Niels-Chr. Niels Christiansen, mens en ung knøs ved navn Steen Ankerdal blev revisor-suppleant.

I 1989 skulle der igen findes en ny revisorkollega til Niels-Chr. Niels Christiansen som afløser for Poul Prip - og denne gang sagde Herbert ja tak til at blive valgt.
Herberts loyalitet har siden været urokkelig. Han stormer mod et 20 års jubilæum i 2009, men han er selv skyld i, at han ikke er 25 års jubilar på næste års generalforsamling, der i øvrigt igen holdes på Herberts gamle hjemmebane på KB i Pileallé.

Hvis du synes, der er noget pædagogisk over Jørgen Herbert, har det en forklaring.
Han tog en læreruddannelse i 1970 og var aktiv med pegepinden i Skovlunde i flere år, men som Holmstrøm og andre brave KB'ere tog han flugten fra børn og kateder og skiftede til Danmarks Radio, hvor han startede den 1. marts 1978.
Herbert spillede 43 A-landskampe i volleyball, og da John Idorn i 1971 bad ham om nogle oplysninger om volleyball, blev det starten på, at Herbert blev medkommentator. Det udviklede sig senere til et fast job.
Herbert vidste også en del om fodbold fra sin tid som ungdomstræner i KB, hvor han havde et medansvar for Preben Elkjær Larsens opfattelse af disciplin. Herbert var nemlig træner for Elkjær i KB's ungdomsafdeling.

I 1978 blev Jørgen Herbert fastsat på Danmarks Radio, men hjertet bankede stadig i KB-takt, og i 1991 tog han orlov fra DR for at blive manager i KB's professionelle afdeling.
Allerede den 1. august 1991 tog han dog en ny kasket på. Han blev sportschef for B.T.

Senere bragte skæbnen ham til Valby-klubben Frem, og han havnede på Se og Hør som en festlig reporter.
Herberts varemærke er humoren. Han har lavet gas med alle dem, der har krydset hans vej, og der er sikkert mange, der skylder den gamle spasmager en practical joke, når det nu er Herbert, der er midtpunkt på 60 års dagen.
Jørgen Herbert har altid været en god og brav kollega, og vi glemmer ikke, at han var Årets Sportsjournalist i 1984 for nogle afsløringer om sorte penge i professionel fodbold.

Af flere grunde var det en god idé, at Herbert skiftede skolelærerjobbet ud med jobbet som journalist.
Hvad kunne han ikke have udrettet af ulykker i Skovlunde, hvis han havde haft geografi-undervisning.
Det kom bl.a. til udtryk, da han før en landskamp mellem Danmark og Norge sagde, at nu kommer den norske nationalmelodi "Du gamla du fria".
Når Herbert holder 25 års jubilæum som revisor i Danske Sportsjournalister, lover vi at opremse nogle af anekdoterne om hans livsvarige beskæftigelse som spasmager - som f.eks. da han serverede en langsom gengivelse af et mål sammen med Flemming Toft (og det var ikke på tv), eller da han i referatet af en søndags formiddagskamp i Brøndby - kampen endte 3-3 - fortalte lytterne, at Brøndbys målmand kun havde én svaghed - skud på mål...!

Tillad os at hæve armen og stemmen til et trefoldigt leve for vor trofaste, loyale og festlige revisor, Jørgen Herbert.

Tommy Poulsen