Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Danish Open i badminton

Torsdag d. 19. oktober 2000

Danske Sportsjournalister har fået et spørgmål:
Er der akkreditering til Danish Open i badminton.
Vi lader spørgsmålet gå videre til DBF's pressechef Torben Lollike.

Her er svaret:
Nej, der er ingen akkreditering i den forstand. Et pressekort giver adgang til pressecentret, hvor man får udleveret sit ID-kort, der fungerer som akkreditering under resten af turneringen. Jeg har dog allerede en liste over personer, som jeg ved kommer. Deres ID-kort ligger klar til dem ved
indgangen, når de kommer. Så er der andre sportsjournalister, der ved, at de skal til Farum Arena og dække badminton, så må de gerne henvende sig til
mig. Så går det lidt hurtigere for dem, når de kommer.

Jeg vedlægger en pressemeddelelse om lodtrækningen til Realkredit Danmark Open, og jeg har naturligvis også programmet liggende i word-filer, som
interesserede er velkomne til at rekvirere hos mig.

Hilsen
Torben Lollike


Pressemeddelelsen:

Ikke så nemt endda

Camilla Martin vil gøre som ved OL under Realkredit Danmark Open,
der byder hende på hård modstand fra første runde

Kinas OL-vindere er ganske vist ikke med i feltet, når det fra tirsdag 24. oktober går løs i Farum Arena til Realkredit Danmark Open, men det betyder ikke, at de danske spillere automatisk ryger helt til tops. Langt fra endda.
Peter Gade er i dag på et to dages besøg hos en østrigsk specialist for at få tilset sit knæ, men stiller op i turneringen. Spørgsmålet er, om han kan rejse sig oven på skuffelsen ved OL og om problemerne med knæet generer ham så meget, at det for alvor svækker ham. Topseedet er OL-sølvvinderen Hendrawan, som han normalt har et meget godt tag på.
Sidste års vinder af turneringen, Poul-Erik Høyer, spiller som bekendt sin allersidste turnering i Farum. Det bliver med garanti et vemodigt øjeblik, når han har slået sit sidste vinklede smash, hvornår det så bliver. Poul-Erik Høyer har holdt formen ved lige siden OL og helt afskrive ham i de afsluttende kampe, skal man ikke, og han vil under alle omstændigheder kunne gøre en god figur.
For Camilla Martin ligner lodtrækningen lidt OL. I Realkredit Danmark Open er der nemlig heller ingen lette kampe frem til en eventuel finale. I første runde er det Hollands næstbedste dame, der skal overstås inden anden runde formentlig byder på kineseren Zeng Yaqiong. Tredje runde bliver nok også en dansk-kinesisk opgør, selvom Wang Chen stiller op for Hong Kong.
I semifinalen kan det blive det et opgør med endnu en kineser i skikkelse af Gong Ruina.
- Ja, jeg har fået en hård lodtrækning for en gangs skyld, kommer det ironisk fra Camilla Martin.
- Men hvis jeg bare spiller nogenlunde, bør jeg gå igennem i hvert fald til kvartfinalen. Jeg stiller naturligvis op for at vinde, men lodtrækningen er hård, så jeg tror bare, at jeg gør som ved OL, og så ser, hvordan det går.
Mette Sørensen løber i anden runde ind i sidste års finalist, Tang Chunyu fra Kina, og det kan blive en meget svær nød at knække.
I mixeddouble benytter Ann Jørgensen også turneringen til at sætte et endegyldigt punktum for karrieren. Hun spillede ved OL sin sidste seriøse turnering med Jon Holst-Christensen, og siger farvel ved Realkredit Danmark Open sammen med Janek Roos.
Mixeddoublen er i øvrigt den række, hvor de danske sejrschancer på forhånd ser bedst ud. Rikke Olsen/Michael Søgaard og Mette Schjoldager/Jens Eriksen er blandt favoritterne.
I herredouble kommer truslerne mod de danske farver fra Indonesien og England. Primært i skikkelse af Eng Hian/Flandy Limpele og Simon Archer/Nathan Robertson. Bundseedet er Jens Eriksen/Jesper Larsen, der i første kamp skal op mod Gentoftes nyerhvervelse, de to indonesere Davis Efraim/Karel Mainaky.
Sidste års sensations-vindere Martin Lundgaard/Lars Paaske står godt med gode chancer for en semifinale. De er måske lidt svækket, da Martin har døjet med smerter i ryggen på det seneste.
Jim Laugesen/Michael Søgaard, der netop har vundet German Open, får en hård første runde. De skal op mod de femteseedede indoneserne Sigit Budiarto/Halim Hariyanto.
Michael Lamp/Jonas Rasmussen, der var i finalen i Tyskland, fortsætter deres fremgang og skal blive spændende at følge.
I damedouble står de danske par generelt godt. Bundseedet er Helene Kirkegaard/Rikke Olsen, der er spået en finale mod englænderne Joanne Goode/Donna Kellogg. Med Ann Jørgensens stop debuterer Maiken Vange på dansk grund med sin nye makker, Pernille Harder. Parret er seedet otte, mens Ann-Lou Jørgensen/Mette Schjoldager er seedet til semifinalen og Britta Andersen/Lene Mørk nr. syv.
Udover englænderne er den værste modstander i damedouble sikkert det kinesiske par Chen Lin/ Jiang Xuelian.

Kontaktperson for yderligere oplysninger om de danske spillere og deres chancer:
Assisterende landstræner Steen S. Pedersen: mobil 40 10 79 95