Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pris til Jesper Gisli

Tirsdag d. 18. september 2007

FUSION: At Jesper Gisli skulle vende hjem med guld for sine artikler om fodboldfusionen mellem Køge og Herfølge i vinter, kom som en stor overraskelse.
- Jeg synes, det var nogle skrappe historier, de andre havde skrevet, så jeg havde bestemt ikke regnet med det, siger Jesper Gisli og kaster en tanke tilbage på den hetz, han oplevede i februar.
- Det er jo ikke rart at komme gående på Køge Torv lørdag formiddag og blive svinet til og da slet ikke, når man har sine børn med sig.
Dengang som i dag vil Jesper Gisli ellers helst tænke fremad. Han har altid ønsket og ønsker fortsat en fusion imellem Køge og Herfølge. Han påpeger dog at ærlighed fra begges side er en forudsætning for, at det kan lykkes.

Et spørgsmål om tillid
- Min personlige holdning har altid været: Ét hold, ét sponsornetværk, én retning. Visionen må være ikke alene at lave et lokalt samarbejde men at se, hvad der er af regionale muligheder, så vi får et samlet flagskib for flere idrætsgrene. Tænk på hvor stort et erhvervsliv, der er i området? Det er jo tåbeligt i så lille et område ikke at fusionere, anfører Jesper Gisli, der i dag arbejder som kommunikations- og marketingschef i Herfølge Boldklub A/S.
Han lægger ikke skjul på, at hjertet banker for Herfølge, Samtidig vurderer han, at man på begge sider bærer et ansvar for den udeblivende fusion.
- Der er mange myter, der bliver holdt i live i begge lejre og rundt omkring i lokalområdet, de myter skal aflives, og så skal der noget frisk blod til. De, der sad ved forhandlingsbordet sidste gang, er de samme, der sidder i klubberne i dag, de kan af gode grunde ikke sætte sig sammen igen, da der er skabt for meget mistillid.

Den kommer
Siden artiklerne om det økonomiske hul, der i sidste ende satte en stopper for fusionen, har Jesper Gisli forladt journalistikkens verden.
- Det er jo mærkeligt, sådan en dag som i dag, så savner man "gamet", og når ens kollegaer så tilmed møder én med champagne, bliver man jo rørt. Jeg er pavestolt, når branchen hædrer én, så bliver man rigtig rigtig glad, siger han.
Et spørgsmål står fortsat ubesvaret og ulmer i krogene. Kommer fusionen?
- Ja det gør den. Forhåbentlig, men det bliver ikke i morgen, og det kræver, at alle tænker klart og ikke bare holder fast i noget for at holde fast, og så skal der nye folk til udefra.

Journalistik af høj kvalitet
I alt 24 ugeaviser havde bidraget med mere end 50 artikler til Ugeavisernes Årspris i kategorierne bedste feature, bedste initiativ og bedste nyhedshistorie -og de konkurrerende historier var skrappe.
- De indslag vi har modtaget i år, er af en usædvanlig høj kvalitet, oplyser Steen Trolle, redaktør for politikens lokalaviser og medlem af dommerkomitéen.
Årets guldvinder blev Lørdags Avisen, som turde tage sit eget standpunkt i sagen om de to lokale fodboldklubbers fusion. De lod tvivlen komme til orde, de stod fast, og de fik ret. Dommerkomitéen tildeler Lørdags Avisen Ugeavisernes Årspris for den grundigt forberedte historie om de "lig i lasten", som forhindrede en fusion mellem fodboldklubberne i Køge og Herfølge. Komitéen finder det prisværdigt, at avisen ikke ukritisk godtog pressemeddelelser men tog sit eget standpunkt baseret på et grundigt forarbejde- selvom økonomi og tal kan være svære at granske. Avisen lod sig ikke rive med af den herskende stemning men holdt fast, også da den ene boldklubs hjemmeside blev brugt til at hænge avisens journalist ud. Historiens omfang og betydning i det lokale samfund fremgår tydeligt af, at TV og dagblade citrede Lørdags Avisen. Uger senere kunne avisen så bringe nyheden om betalingsstandsning og skrive en leder under overskriften "Beklager...! Men vi havde desværre ret...!". En nyhedshistorie, hvis betydning rækker langt ud over fodboldens verden.