Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kort Nyt

Tirsdag d. 4. maj 1999

DS har haft et frugtbart møde med Steffen Borch fra Den Journalistiske Efteruddannelse. Der er kommet to interessante kurser i 2000 ud af det. Det kan du læse nærmere om i Rasmus Bechs indlæg i det kommende nummer af "Den Gyldne Pen".

Bestyrelsen har besluttet at bevilge to gange 12.000 kr., så to østeuropæiske journalister (fra Baltikum) kan deltage på sportsjournalistseminar i Sydafrika fra 17. til 23. oktober 1999.
DS forlanger til gengæld, at de to journalister afleverer en fyldestgørende beretning om, hvad de har fået ud af seminaret. Denne beretning bringes i vort medlemsblad.
Hvis nogle af vore egne medlemmer skulle være interesserede i at deltage i det pågældende seminar, vil bestyrelsen se velvilligt på tilskud til rejse og ophold efter motiveret ansøgning. Det må dog ikke være en maskeret reportagerejse med andre formål end at deltage på seminaret.

Vi arbejder på gå-hjem-møder:
Et fodboldmøde med Morten Olsen.
En agentdag med mellemhandlere.

Vi måtte desværre opgive at arrangere en temadag med VM-holdet i herrehåndbold, da de kun havde et par fridage mellem deres ture til Egypten.

Hvis du har gode forslag til disse populære fyraftensmøder, hører vi gerne fra dig.

Vi arbejder på et endagsarrangement om EM-fodbold frem til EM-slutrunden i juni 2000.

Hvis du har forslag til tilsvarende arrangementer eller kommentarer til ovennævnte, hører vi gerne fra dig.


Oure Idrætshøjskole og Idrætsefterskole arrangerer kurser i "Sport og journalistik", efterårskursus fra 8. august 1999 til 18. december og forårskursus 2. januar 2000 til 24. juni 2000. Læs mere på Internat-adressen "http://www.oure.com".


"Udlandsredaktionen"
AIPS-kongressen er flyttet fra Beograd til Budapest og afvikles fra 24. til 27. juni.


Danmark er arrangør af Nordisk Kongres i maj 2001.
30 deltagere indlogeres på det kommende DGI-hotel på "Halmtorvet".
Vi får brug for adskillige "stråmænd" til afviklingen af arrangementet.


Tyskland har ikke opgivet at blive arrangør af VM-fodbold i 2006. Hvis du vil vide mere, kan du følge emnet på http://www.dfb2006.de.


Thomas Idskov, B.T., ønskede at deltage på det olympiske akademi i Athen og havde fået bevilget et tilskud fra DS. Desværre glemte Danmarks Idræts-Forbund at tilmelde ham, og da man opdagede miseren, var det umuligt at få ham efteranmeldt.


Skjerns danske mesterskab i håndbold har ført til en diskussion om bedre arbejdsforhold for pressen til de store kampe i Skjern, ikke mindst de kommende kampe i Champions League. DS´s regionsformand Jørn Brok er vor mand på stedet, og DS er klar til at bistå de vestjyske håndboldhelte med vejledning, så pressen får de bedst mulige arbejdsforhold i Skjern. Vi har tidligere løst tilsvarende problemer i Vadum-hallen.
Andre klubber, der erkender problemer med pressepladser, er velkomne til at kontakte DS. Vore regionsformænd og bestyrelsen vil gerne være med i planlægningsfasen som hjælp til selvhjælp.

Næste bestyrelsesmøde i DS holdes den 3. juni på Hotel Marina i Vedbæk i forbindelse med landsholdets forberedelser til EM-kampen mod Hviderusland. Vi kan desværre ikke være fuldtallige, da der også er håndbold i Egypten på samme tid, men det er et "opsamlingsmøde" for de mange bolde, vi har i luften netop nu. Hvis du har emner, du ønsker, vi skal behandle, bedes du kontakte formanden Flemming Thor Madsen eller forretningsfører H. C. Møller, der i fællesskab udarbejder dagsordenen til bestyrelsesmødet den 3. juni.