Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog af Lars Werge

Torsdag d. 15. november 2007

Ekstra Bladets Forlag

Udgivelsesdato

15. november 2007

På rejse gennem cykelsportens mørke virkelighed


Mellem tavshed og løgn er den sande fortælling om cykelsportens storhed og fald.
Med udgangspunkt i dette års Tour de France, som to danskere, Bjarne Riis og Michael Rasmussen, på hver sin måde satte deres præg på, kigger journalisten Lars Werge nærmere på de elementer, der ligger til grundlag for de mange motiver og handlinger, der lå bag sommerens skandale. En skandale som fik det meste af verden til at stille skarpt på cykelsportens sande natur.

Bogen tegner et nuanceret billede af cykelsportens mørke virkelighed og går bag facaden på bl.a. den gådefulde og kontroversielle sportsstjerne Bjarne Riis. Mellem tavshed og løgn er med hele vejen indtil i dag, hvor Riis har erkendt, at han havde brugt doping i sin tid som rytter – også i 1996, hvor han stod på podiet i Paris som den første dansker, der havde vundet Tour de France. En sejr som nu er blevet underkendt.

Fra bogens prolog
En del af forklaringen på den tilstand, som cykelsporten har bragt sig selv i gennem de seneste 40-50 år, skyldes efter min mening, at den har været holdt oppe af en stort set ukritisk presse, som har formidlet glansbillederne på samlebånd og uden modhager, og derfor kan denne bog forhåbentlig tjene som delvis modvægt.

Om forfatteren:
Lars Werge blev Årets Sportsjournalist i 2006 for sin kompromisløse journalistik om cykelsporten og er i øvrigt Bjarne Riis’ største beundrer og kritiker.Mellem tavshed og løgn

Tekst: Lars Werge
Omfang: 336 sider
Pris: Kr. 249,- (vejl.)
Udkommer: 15.11.2007

Kontaktperson redaktion: Elisabet Svane: svane@eb.dk
Kontaktperson marketing: Monica Andersen: monica.andersen@jppol.dk

Ekstra Bladets Forlag
Vestergade 26 - 1456 København K. - Tlf.: 33 47 07 90 - Fax: 33 47 07 08
Kreativ chef: Elisabet Svane svane@eb.dk – www.ebbog.dk