Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Sportsredaktioner smelter sammen

Lørdag d. 29. marts 2008

Berlingske Tidendes hjemmeside skriver:

Sportsredaktionerne på B.T., Berlingske Tidende og Urban smelter sammen i landets største sportsredaktion.

Sportsredaktionerne på B.T., Berlingske Tidende og Urban smelter sammen i landets største sportsredaktion, der blandt andet skal stå bag ny fælles sportsportal.

Ændringerne er en del af en stor omorganisering af Det Berlingske Officin, der skal gøre det muligt at udnytte synergierne på tværs af aviskoncernens mange udgivelser. Også rejseredaktionerne bliver lagt sammen.

”Det handler om at udnytte den samlede power i officinet. Vi har udvalgt nogle områder, hvor vi tror, at vi får mest ud af fælles redaktioner. På de øvrige stofområder styrker vi samarbejdet,” siger koncernchef, Lisbeth Knudsen.


Ændringerne sker i forbindelse med tilbageflytningen til hovedkvarteret i Pilestræde i indre København til sommer. Her samles B.T., Berlingske Tidende, Urban, Erhvervsbladet og Berlingskes Nyhedsmagasin i nyt redaktionelt miljø, hvor blandt andet redigeringen af aviserne vil foregå i samme nyhedsrum.
Samtidig lanceres, der nye tværgående webportaler indenfor sport, rejser, underholdning og livsstil. Portaler, der vil trække på stof fra de mange forskellige brands i Det Berlingske Officin.
Sports- og rejseredaktionerne på Urban, B.T. og Berlingske Tidende vil i den forbindelse blive lagt sammen, og de samme artikler vil kunne blive brugt i de trykte udgaver af tre forskellige medier.

”Men dækningen på print vil stadig have et unikt præg i de enkelte aviser, hvor kommentarerne og analyserne vil adskille sig, ligesom man kan lægge forskellige vinkler på vigtige begivenheder,” siger Lisbeth Knudsen.
Det handler om at udnytte den samlede power i officinet. Vi har udvalgt nogle områder, hvor vi tror, at vi får mest ud af fælles redaktioner. På de øvrige stofområder styrker vi samarbejdet Lisbeth Knudsen, koncernchef, Det Berlingske Officin

Web- og mobil-TV
Hun har store forventninger til de nye tværgående netportaler, som også Midjyske Medier, herunder Århus Stiftstidende, vil bidrage til. Samtidig vil hun i indeværende år søsætte større satsninger på mobil- og web-TV.
”Det bliver markante fælles koncerninitiativer, der vil blive tilpasset de enkelte udgivelser,” siger Lisbeth Knudsen.


På Berlingske Tidende glæder sportsredaktør Jesper Dahl Caruso til den fælles sportssatsning med B.T. og Urban.
”Det er en enestående mulighed for at komme i førersædet på nettet. På Berlingske Tidende har vi f.eks. nogle vanskelige deadlines, hvad angår fodboldkampe om aftenen. Der er det afgørende, at vi er stærke på nettet, og det får vi mulighed for at blive nu,” siger han.

Som sportsredaktør får han til opgave at sikre Berlingske Tidendes sportsdækning et unikt præg trods samarbejdet med B.T. og Urban.

”Det bliver redaktørernes opgave at finde og dyrke kerneprodukterne til de enkelte aviser. For Berlingske Tidende kan det f.eks. være en kamp mellem FCK og Brøndby, som vi vil dyrke, analysere og kommentere. Det almindelige fællesstof kan så dækkes ind via den fælles sportsredaktion eller vores samarbejdspartere i Jylland,” siger Jesper Dahl Caruso.