Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Valg til AIPS

Lørdag d. 31. maj 2008


Valg til AIPS

Den ledige plads i AIPS’ eksekutivkomite gik efter ekstraordinært valg til Asiens kandidat Mohammed Al-Malki fra Qatar.
Fordi det var et asiatisk medlem, der var trådt tilbage i utide, var det for os som Norge, Sverige, Finland og Island logisk at stemme på Asiens kandidat, der da også blev valgt med overvældende flertal foran den britiske formand Barry Newcombe. Stemmerne var 57 mod 19.
Valget af Al-Malki gælder for et år, idet der i 2009 er ordinært valg af AIPS’ ledelse.

Kongres 2009
i Milano

Efter indstilling fra eksekutivkomiteen valgte AIPS Kongressen i Beijing at lægge næste års valg-kongres i Milano, der er AIPS-præsident Gianni Merlos hjemby.
Udover Milano havde også tyrkiske Antalya, Beograd og Kinshasa, hovedstad i Congo, lagt billet ind på næste års kongres. Antalya var eneste kandidat ved sidste års kongres, hvor beslutningen blev udsat. Den såkaldte kongreskomite anført af AIPS-kasserer Jorge Riberio, medlem af eksekutivkomiteen, Yannis Theodorakopoulos og Steen Ankerdal fra finanskomiteen indstillede Antalya, Milano og Kinshasa som ligeværdige kandidater, mens Beograd faldt på, at der manglede budget, kongreshotel og –program i ansøgningen. Forståelse mellem Milano og Antalya betød, at Antalya samtidig blev valgt som kongresby i 2010.
2009-kongressen i Milano skal vælge præsident, vicepræsidenter og eksekutivkomitemedlemmer for de følgende fire år. Det forventes, at Gianni Merlo søger genvalg.

Kandidat til AIPS

Efter fire år uden repræsentant i AIPS eksekutivkomite blev de nordiske lande på et møde i Beijing enige om at prøve at få valgt en kandidat (eller to) til topledelsen i det internationale sportsjournalist forbunds top. På efterårets nordiske møde i Reykjavik (21.-22. september) skal det aftales, hvem der skal kandidere. I spil er Islands Adof Erlingsson og DS-formand Steen Ankerdal.