Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

OL's skyggesider på TV2

Onsdag d. 4. juni 2008

”LPS Special” om OL’s skyggesider

Dokumentarprogrammet ”De olympiske drømme” sætter torsdag 5. juni kl. 21.25 fokus på censur, bestikkelse, dødsstraf og arbejdslejre op til OL i Beijing.

En timeløn på to kroner og ti øre. En arbejdsuge på 84 timer. Og en tilværelse oftest tusinder af kilometer væk fra familien. Det er virkeligheden for de 50.000 migrantarbejdere, der er taget fra Kinas fattigste provinser og ind til Beijing for at bygge de nye olympiske stadions frem mod de Olympiske Lege.

"LPS" har mødt en af dem, og fortæller torsdag 5. juni kl. 21.25 hans historie i dokumentarprogrammet ”De olympiske drømme”.

Det er TV 2|SPORTENs Dorthe Løwendahl Bomann, der har været i Beijing og har mødt den 52-årige Li Fenglai bag vagter og hegn i den migrantlejr, hvor han bor, spiser og sover sammen med 19 andre migranter på 25 kvadratmeter. Uden køkken og uden toilet.

- Vi løsarbejdere er det nederste lag. Alle bestemmer over os, og vi skal være glade, bare vi tjener penge, siger Li Fenglai i dokumentarprogrammet, der sætter fokus på censur, bestikkelse, dødsstraf og arbejdslejre op til Legene i Beijing.