Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Seminar om doping

Mandag d. 4. august 2008

Institut for Idræt indbyder til seminar om doping i fitnessmiljøerne

Dopingkontrol i fitnessmiljøerne
– formål, politik og strategier

28. august 2008 , klokken 13-16

Institut for Idræt, Aarhus Universitet, Dalgas Avenue 4, 8000 Århus C

INTRODUKTION
Problemer med doping i fitnessmiljøerne kendes i mange lande, men det håndteres forskelligt. I England har man de senere år i stadig højere grad lagt strategien om. Frem for kontrol og udelukkelse lægges vægten nu på monitorering og 'harm reduction'. I Danmark har man derimod valgt en strategi, der ligner den der kendes fra elitesporten: Kontrol, registrering og udelukkelse.
Men hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige strategier og politikker på området? For hvis skyld tester man? Hvem gavner det? Hvilken rolle spiller sundhedsspørgsmålet? Hvad stiller man op med dem der tester positiv eller som – sanktioner eller ej – er fast besluttet på at bruge steroider?

OPLÆGSHOLDERE
Til at belyse problematikken vedrørende dopingkontrol i fitnessmiljøerne er fem oplægsholdere inviteret til seminaret:
- Jim McVeigh, forskningsleder, Liverpool John Moore's University. Forsker i misbrugskulturer, og misbrugsepidemiologi med særligt fokus på brugere af anabole steroider. Jim McVeigh vil tale om de engelske erfaringer med harm reduction strategier i forhold til forskellige grupper af brugere af anabole steroider.
- Jens Evald, professor dr. jur., Aarhus Universitet og formand for Anti Doping Danmark. Jens Evald vil tale om ADD's samarbejde med fitnesscentrene samt om organisationens vurdering af værdien af testning i centrene.
- Marianne Andersen, overlæge, endokrinologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Forsker i effekten af hormoner med anabol effekt og har i en årrække behandlet brugere af anabole steroider. Marianne Andersen vil tale om konsekvenserne af langvarig brug af anabole steroider og på baggrund af hendes erfaring med brugerne give en vurdering af den nuværende politik på området.
- Peter Vadskær, fitnessansvarlig og personlig træner i Equinox Scandinavian Center Århus & Randers. Peter Vadskær vil tale om fitnessbranchens syn på dopingbekæmpelsen og give sit bud på hvordan problemet bedst håndteres.
- Ask Vest Christiansen, adjunkt, Institut for Idræt, Aarhus Universitet. Forsker i kulturen omkring fitnessdoping. Ask Vest Christiansen vil tale om fordele og ulemper ved forskellige strategier for bekæmpelse af doping i fitnesskulturen. På baggrund af case studier vil han redegøre for atleternes perspektiv i forbindelse med brugen af anabole steroider.


TILMELDING
Deltagelse i seminaret er gratis men tilmelding påkrævet.

Tilmelding sker senest d. 25. august pr. e-mail til:
jhavelund@idraet.au.dk


Læs mere på www.idraet.au.dk/dopingseminar