Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Interesseorganisation - ikke fagforening

Tirsdag d. 13. juli 1999

I forbindelse med Henrik H. Brandts artikel i Jyllands-Posten og Lars Werge Andersens indlæg under debatforum er det måske på sin plads at citere et afsnit fra den norske bog "Idrettens lakeier" fra 1997, side 14 og 15:
AIPS har medlemmer i 125 lande. Forbundet styres af den styrtrige tyrkiske præsident Togay Bayatli og har i en årrække været en af IOC´s stærkeste medspillere. Præsidenten i forbundet med over 300 norske journalister i medlemsmassen er sågar generalsekretær i Tyrkiets IOC-komité.
- IOC tog i sin tid initiativet til AIPS, og styret har varme følelser for IOC, siger Sturla Sjem, formand for NSF (Norske Sportsjournalisters Klubb).
- Det er ikke alt, som kommer derfra, som vi er lige begejstrede for. AIPS er glad for at kunne kalde sig fritstående i IOC. En af årsagerne til, at vi rejser til de årlige kongresser, er for at balancere AIPS lidt.
Sturla Sjem siger også, at NSF ikke er en fagforening, men en interesseorganisation. Den vigtigste opgave er at fremme medlemmernes interesser. Konkret betyder det at sikre bedst mulige arbejdsforhold ude på arenaerne.
Desuden driver NSF en betydelig akkrediteringsoperation, som sikrer medlemmerne adgang til idrætsarrangementer, hvor journalisterne skal have specielle adgangstegn for at komme ind.
NSF er ældre end DS - nordmændenes organisation blev stiftet i 1921 - ifølge "Idrettens lakeier".
Forfatterne til den norske bog forklarer ordet "lakei" som "lydigt redskab".