Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Boksning i LPS

Onsdag d. 24. september 2008

”LPS” sætter fokus på manglende hjernescanninger af professionelle boksere

Johny Jensens boksekarriere nåede sit højdepunkt i december 2007, da danskeren blev europamester. Vejen var banet til en stor karriere, men i dag sidder Johny Jensen tilbage uden meget håb. Han blev nemlig sendt i ringen med en hjerneskade. I dag har han svært ved at lege med sine egne børn, svært ved at læse og svært ved at have et fuldtidsjob. Den professionelle bokser taler nu for første gang om sagen, hvor Dansk Professionelt Bokseforbund ser og godkender papirer, der viser, at Johny Jensen har en skade i hjernen. Alligevel sender Dansk Professionelt Bokseforbund og Stald Palle ham i titelkamp.

- Jeg har ikke noget til overs for dem, overhovedet ikke. Hvad er det, det hedder - at man kan være så kynisk og tænke på et andet menneskes liv på den måde i forhold til nogle håndører, det er jo frygteligt, siger Johny Jensen, når Danmarks eneste kritiske sportsmagasin, ”LPS”, torsdag 25. september fortæller hele hans historie og sætter fokus på manglende hjernescanninger af professionelle boksere i Danmark.Boksere scannes sjældent

Dansk Professionelt Bokseforbund og Stald Palle ser nemlig stort på de europæiske sikkerhedsregler for professionelle boksere. Selvom reglerne klart foreskriver, at boksere skal gennem en hjernescanning mindst en gang årligt, har mindst syv af Stald Palles boksere aldrig fået foretaget en hjernescanning. Blandt dem er junior mellemvægteren Reda Zam Zam. Han har blandt andet svært ved at huske detaljer i dagligdagen.

- Man burde jo hjerneskannes og specielt efter det, der skete med Johny Jensen, der bliver jeg sådan lidt nervøs, og jeg vil meget gerne hjerneskannes faktisk, siger Reda Zam Zam.

”LPS” har nu sørget for at Reda Zam Zam har gennemgået en hjernescanning og resultatet kan ses torsdag aften i ”LPS”. Et resultat, der får bokseren til at overveje sin fremtid.
Med venlig hilsen / Kind regardsMorten Hopballe

Journalist, TV 2|KommunikationRugaardsvej 25, DK-5000 Odense C

tel +45 6521 1819 - fax +45 6521 1849 - mobil +45 2024 3911

www.tv2.dk - moho@tv2.dk