Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Olympisk topmøde

Fredag d. 3. oktober 2008

Et år til olympisk topmøde i København

PRESSEINVITATION. IOC's præsident og de danske hovedaktører i IOC Session og Kongres 2009 er til stede i Tivoli 6. oktober 2008, når Danmarks Idræts-Forbund inviterer 600 gæster - heriblandt H.K.H. Kronprins Frederik - til 'Launch Event'.


Launch Eventen markerer, at der er et år til IOC's session og kongres i København. I dagene 1.-9. oktober 2009 kommer 2.000-3.000 delegerede fra de internationale specialforbund, 205 nationale olympiske komiteer, IOC og en række gæster til landet.

Verdens idrætspolitikere skal på kongressen diskutere idrættens rolle i samfundet, og IOC skal på sessionen bl.a. vælge værtsby for sommer-OL 2016 og vælge nye medlemmer til IOC. Offentliggørelsen af værtsby bliver en kæmpe mediebegivenhed, der transmitteres fra Bella Center til omkring 1 milliard seere.

Det olympiske topmøde er hjørnestenen i Sportsåret 2009, som byder på en lang række internationale sportevents i Danmark. Formålet med Sportsåret 2009 er at markedsføre danske værdier og Danmark som sportevent-nation.

Pressen inviteres med til at overvære Launch Eventen 6. oktober. Overordnet program:

Kl. 14.15 Hovedindgangen til Tivoli åbnes
Kl. 14.30-14.45 Mødetid i Glassalen
Kl. 15-16 Taler, præsentation af officielt logo m.m. (glassalen)
Kl. 16-17 Reception (koncertsalens foyer)

Præsident i IOC Jacques Rogge holder en tale om IOC-kongressen 2009. Herudover vil der være korte indlæg fra kulturminister Carina Christensen, overborgmester Ritt Bjerregaard, IOC-medlem Kai Holm, formand for Sport Event Denmark, Lars Krarup og formand for DIF Niels Nygaard. De er alle i den danske styregruppe for IOC Session og Kongres 2009.

Af hensyn til arrangementets praktiske afvikling bedes pressen tilmelde sig hos undertegnede senest torsdag den 2. oktober 2008.


Med venlig hilsen

Casper Hollerup
Kommunikationskonsulent
cho@dif.dk
Mobil 24 64 52 53
Vær venligst opmærksom på, at du ikke kan skrive til Danmarks Idræts-Forbund ved at besvare denne mail. Tekniske spørgsmål kan sendes til webmaster@dif.dk.

Du kan løbende holde dig orienteret ved at læse nyheder på www.dif.dk.

Du kan framelde dig DIF's pressemeddelelser her.