Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DS er tilbage i UEPS

Mandag d. 10. november 2008Efter flere års fravær vendte Danske Sportsjournalister tilbage til det europæiske samarbejde i UEPS i forbindelse med foreningens konference og ’Summer School for Young Journalist’ i Grækenland de sidste dage i oktober.
Danske Sportsjournalister var repræsenteret ved formand Steen Ankerdal samt næstformand Andreas Kraul, og formålet var blandt andet at bane vejen for øget nordisk indflydelse i den internationale forening, AIPS, der til stadighed bliver vigtigere i forsøget på for eksempel at opretholde antallet af danske akkrediteringer til store begivenheder som OL samt VM og EM i fodbold.
Strategien er et stærkt nordisk samarbejde med en nordisk repræsentant i bestyrelsen for AIPS, men desværre var den internationale finanskrise blandt årsagerne til, at den nordiske kandidat, Adolpf Ingi Erlingsson fra Island, ikke nåede frem til Grækenland.
Mødet var dog ikke spildt, da Danmark igen fik markeret både sin tilstedeværelse og indflydelse på de nye love, som UEPS vil indføre på næste års AIPS-møde i Milano. Derudover blev der etableret et nyt internationalt forum for unge sportsjournalister med deltagelse fra Tyskland, Estland, Tjekkiet, Kroatien, Grækenland, Finland og Danmark. Målet er i et mere uformelt forum at udveksle information om spændende projekter, initiativer og undersøgelser inden for sportsjournalistikken, som så kan videreformidles til de enkelte landes forening.
På den samtidige sommerskole med temaet ’Nye medier i Sportsjournalistik’ var der interessante oplæg af blandt andre tidligere Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc, den tyske medieprofessor Dirk Jungels samt olympisk koordinator for Beijing-legene Hein Verbruggen, der kunne fortælle, at på trods af de ny mediers store satsning fra OL 2008 i Kina, blev der stadigvæk sat rekord i antallet af tv-seere verden over.