Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tipsbladet fylder 60 år

Onsdag d. 26. november 2008

Fodbold til danskerne i 60 år
I disse dage – for 60 år siden – fik Danmark sin første og, den dag i dag, eneste rendyrkede fodboldavis. Fredag den 26. november 1948 ramte Tipsbladet for første gang bladkioskerne over hele landet. Det fejrer vi med et stort jubilæumsnummer som udkommer på fredag. Her genoptrykker vi den allerførste udgave af Tipsbladet – 12 sider med fokus på fodbold anno 1948 og den fodboldtipning som først blev indført et halvt år senere.Vi fejrer også dagen ved at åbne op for arkiverne og give alle interesserede adgang til Tipsbladets historie. Det er således nu muligt at bladre i det digitale arkiv på www.tipsbladet.dk/arkiv. I første omgang får læserne adgang til de seneste fem års Tipsblade samt den unikke første udgave af avisen fra fredag den 26. november 1948.- Dette er vores gave til vores mange trofaste læsere og brugere af Tipsbladet og tipsbladet.dk. Det er den helt rette måde at fejre avisens 60-års fødselsdag på. Selv om vi i disse år arbejder målrettet på at geare Tipsbladet til fremtidens digitale mediemarked, ønsker vi også at ære vores lange historie, som er unik i den danske fodboldhistorie. Ved at skabe et digitalt arkiv, som vi løbende vil udbygge, kombinerer vi fortid og nutid til glæde og gavn for både os selv og ikke mindst vores læsere, fortæller direktør Henrik Stegger Nielsen.

Klar til fremtiden
Som et led i processen med at sikre Tipsbladet en plads på fremtidens mediemarked blev de to ugentlige udgivelser i august relanceret som Tipsbladet Update og Tipsbladet Indsigt, samtidig med at tipsbladet.dk ikke alene fik nyt design, men også blev udvidet med en række nye tjenester.- Dette tætte samspil mellem den trykte avis og nettet gør, at vi langt bedre end tidligere kan give læserne adgang til den store mængde indhold som Danmarks største og mest dedikerede fodboldredaktion producerer hver eneste dag.- Vores mål er at læserne hver uge skal opleve en avis med mere fokus på holdninger – både i vores generelle dækning af fodbolden, men også fra en række eksterne klummeskribenter og bloggere fra fodboldens verden som hver især har en holdning til den sport som er deres job, fortæller chefredaktør Thomas Færch Kvist.

Mig og Tipsbladet
”I skal roses for at I er grundige og I har jeres meninger. Det er med til at danne en platform for dialog og diskussion. Jeg må da også indrømme, at man indimellem som toptræner kan finde nogle guldkort ved at læse interview med spillere, som man måske skal møde eller med trænere, så jeg bruger det både til at følge med i hvad der sker, men samtidig også til at dygtiggøre mig og prøve at blive bedre.” Morten Olsen, landstræner.”Det bedste ved Tipsbladet er resultatbørsen, (tillægget Spil&Resultater, red.) som er exceptionel god. Jeg ved ikke, om det er den bedste i Europa eller hele verden, men jeg kan ikke komme på nogle andre, der er bedre. Jeg ved, at alle trykte medier har det vanskeligt, men det er vigtigt for mig, at der er plads til et blad som Tipsbladet. Her kan man som fodboldinteresseret være sikker på at finde det fundamentale.” Frits Ahlstrøm, UEFA-mediedirektør.

Historien
Onsdag 17. november 1948 var første gang danskerne hørte om Tipsbladet. Faktisk var det et gratis prøvenummer på fire sider. Ni dage senere - fredag den 26. november - kom det første officielle nummer: 12 sider. Pris 50 øre (læs det her http://www.e-pages.dk/visiolinkflex/69/). Det gjaldt om at være på omgangshøjde med tipningen. Den blev først indført et halvt år senere, men Tipsbladet var først på banen og er blevet stående - på trods af alle mulige rivaliserende tiltag og tidernes ugunst.Det var bladets første redaktør og ejer, Elwin Hansen, der lærte danskerne at tippe. Og fra udgangspunktet i Århus udviklede han et levedygtigt tippe- og spilleblad, som dog først midt i 60 års-perioden tog et afgørende spring fremad. Med indførelsen af betalt fodbold i Danmark i 1978 øgedes dækningen af dansk og international fodbold nu med Carsten Andreasen som chefredaktør efter afdøde Elwin Hansen. Og med Ålsgårde som domicil efter en turné landet rundt fra Århus via København, Svendborg og Helsingør.Tipsbladet var i 1974 blevet overtaget af Det Berlingske Hus, men det stoppede i februar 2004, da Carsten Andreasen, Henrik Jeppesen og Leo Noer købte bladet. Året efter flyttede bladet til den nuværende adresse centralt i København og med Thomas Færch Kvist som bladets blot femte chefredaktør gennem de 60 år - efter Carsten Andreasen fulgte kortvarigt Anders Bay og Niels Frydelund i perioden 2005-2007.

Tipsbladet i dag
Med de to ugentlige udgivelser Tipsbladet Update og Tipsbladet Indsigt, som hver uge læses af 135.000 læsere, en række magasiner samt fodboldportalen tipsbladet.dk leverer Tipsbladet den mest intensive og omfattende dækning af dansk og international fodbold. Tipsbladet driver desuden Danmarks største håndboldsite, haandbold.com. Tipsbladet ejes i dag af Henrik Stegger, Bank & Berg samt Leo Noer.

Med venlig hilsen | Best regards

Tipsbladet | www.tipsbladet.dk | www.haandbold.comThomas Lue Lytzen | tll@tipsbladet.dk

Marketing- og bladsalgschef | +45 2086 9394Kristen Bernikows Gade 4, 3. | 1105 København K

Telefon +45 4970 8900 | Direkte +45 3338 0162 | Fax +45 4970 8830