Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Nordisk succes - på udebane

Tirsdag d. 7. april 2009


Nordisk succes - på udebane

Den traditionelle nordiske kongres, som afvikles hvert andet år, var denne gang rykket på udebane, til Estland.
Med succes.

Esterne, personificeret i det ihærdige ægtepar Virge og Svend Sommer, havde for to år siden bedt om at måtte stå for kongressen i 2009 - uden for nummer - men som tak for, at de flere gange har været inviteret med som gæster i de fem traditionelle arrangørlande, Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark.
Vi sagde ved den lejlighed ja tak - og det skulle vi ikke komme til at fortryde.

Esterne lavede en helt igennem flot kongres, med spændende temaer, fængslende foredragsholdere, fine rundvisninger og en gæstfrihed af højeste klasse.
Næstformand Andreas Kraul, kasserer Flemming Olesen, nyvalgt bestyrelses-suppleant Michael Qureshi og vores altid beredvillige ad-hoc medlem Jørn Højmark var DS-deltagere i en kongres, som i øvrigt talte seks svenskere, tre nordmænd, tre finner, tre islændinge, en speciel inviteret gæst, nemlig Ioannis Daras, græker og kasserer i UEPS, samt Sven og Virge Sommer og tre af deres kollegaer fra Estland.

Vi varmede op i sauna, svømme- og spabad oven på rejsen, og samledes så for at diskuterede fælles nordiske anliggender og forberedelser til den AIPS-kongres, som nu følger i Milano, og hvor vi i fællesskab søger at vælge Islands Adolf Erlingsson til præsidiet.

Vi mødtes med Estlands olympiske komite, vi fik et yderst interessant indblik i fodboldverdenen og dens organisationer ved det estiske fodboldforbunds præsident Aivar Pohlak - en ener i selskab med de "store drenge" i UEFA og FIFA. Vi fik hver nation lejlighed til at fremføre - og debattere - temaer med aktualitet netop nu for os hver især. Her tog vi eksempelvis den øjeblikkelige situation omkring presseforholdene med fodboldlandsholdet i Danmark op, samt orienterede om vores fokus på fyraftensmøder og efteruddannelse af sportsjournalister.

Vi mødte den estiske OL-guldvinder i diskoskast fra Beijing, Gerd Kanter og hans manager, en spændende konstellation med positive og opløftende arbejdsmetoder, og vi fik indsigt i estisk sportsorganisation via et møde med en repræsentant for kultur og sportsministeriet.
Der var en flot præsentation af det estiske skøjteløberforbund, som næste år arrangerer Europamesterskaber i kunstskøjteløb i Tallinn, vi fik en rundvisning i et helt nybygget og topmoderne tennisanlæg under opførelse i byen, med syv indendørsbaner, og en snak med medlemmer fra det estiske tennisforbund om deres arbejde og visioner for sporten.

Men ikke mindst de mange gode samtaler med nordiske kollegaer imellem alle arrangementerne var både nyttige og udbytterige, og kongressen understregede endnu en gang, at vi har et unikt sammenhold i vores del af verden, og er gode til både at organisere os og arbejde sammen om fælles mål.

Nu vender turnus-ordningen tilbage, således at nordmændene står for kongressen i 2011 i Oslo, mens det derefter bliver Danmarks tur i 2013.

En stor tak skal lyde til Svend og Virge Sommer og deres estiske kollegaer. De formåede virkelig at sætte et højt niveau for den 31. kongres i rækken.

Fl. Olesen