Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkreditering - OL-topmøde

Tirsdag d. 14. juli 200914. juli 2009


Husk medieakkreditering til OL-topmødet i København

Fredag den 31. juli er sidste frist for at søge om medieakkreditering til IOC's session og olympiske kongres i København.121st IOC Session and XIII Olympic Congress finder sted i København fra 1.-9. oktober 2009. Mange hundrede mediefolk fra alle dele af verden kommer til Danmark for at dække den store event.

Møderne finder sted i Bella Center fra 2.-9. oktober. Fredag den 2. oktober vælger IOC værtsby for OL 2016, og kandidatbyerne er Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro og Madrid.

Det er nødvendigt at have en akkreditering til IOC's session og olympiske kongres for at få adgang til Bella Center og medieområderne: Main Press Centre (MPC)/International Broadcast Centre (IBC) og Media Briefing Room. Vær opmærksom på, at en akkreditering ikke automatisk giver adgang til selve møderne.

MPC/IBC åbner 28. september kl. 7.00 og lukker 9. oktober kl. 24.00.

1. oktober danner Operaen ramme om åbningen af det olympiske topmøde, hvortil medieakkrediteringen ikke gælder. Medieinformation om åbningen sendes ud senere.

Informationer til medierne
Alle medieinformationer om akkreditering, program, MPC/IBC, transport, leje af diverse udstyr (Rate Card), mediehoteller m.m. er samlet på IOC's hjemmeside: www.olympic.org/uk/news/media_centre/full_story_uk.asp?release=3041

På omtalte side finder I også det direkte link til onlineakkrediteringen, som er: www.2009olympiccongress.com/media

Akkrediteringen sker på navn og i forbindelse med din online-registrering skal du aflevere et foto. Deadline for at søge om akkreditering er fredag 31. juli 2009.

OBS: Man er først akkrediteret, når IOC har imødekommet det pågældende ønske om akkreditering.

Mediebriefing i september for danske medier
Danmarks Idræts-Forbund holder i september en mediebriefing for de akkrediterede danske medier om medie-setuppet og mulighederne i Bella Center m.m.

Kort om sessionen og kongressen
Sessionen er IOC's generalforsamling. I København skal IOC bl.a. vælge værtsby for OL 2016, og offentliggørelsen 2. oktober ventes at blive set af 1 milliard tv-seere. IOC vælger desuden op til to nye sportsgrene til sportsprogrammet til OL 2016. I København skal IOC også vælge nye medlemmer til IOC. Kronprins Frederik er blandt kandidaterne.

Den olympiske kongres fra 3.-5. oktober er den første siden 1994. De internationale specialforbund, de 205 nationale olympiske komiteer m.fl. er inviteret. Kongressen tager pulsen på den olympiske bevægelse - herunder de olympiske lege - og giver anbefalinger til IOC om den fremtidige kurs.

Læs mere på www.2009olympiccongress.com

Den danske organisationskomite
Bag afviklingen af det olympiske topmøde i København står en række partnere. Organisationskomiteen udgøres af disse politiske repræsentanter: Kai Holm (formand), kulturminister Carina Christensen, overborgmester Ritt Bjerregaard, formand for Sport Event Denmark Lars Krarup, formand for Vækstforum for Region Hovedstaden Jørgen Christensen samt formand for Danmarks Idræts-Forbund Niels Nygaard.Med venlig hilsen

Casper Hollerup
Kommunikationskonsulent, Danmarks Idræts-Forbund
Press Relations Manager, Danish Organising Committee Secretariat
Tlf. 4326 2172 / 2464 5253
cho@dif.dk