Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkreditering til VM i motocross i Randers

Fredag d. 14. august 2009
I weekenden den 29.-30. august 2009 køres der for 3. år i træk VM motocross i Randers. Arrangementet byder udover VM MX3 klassen også på EMX2 klassen. Serierne er blandt de vigtigste i international motocross.

JOURNALISTER og FOTOGRAFER som ønsker at blive akkrediteret til VM Motocross i Randers skal benytte kontaktadressen nederst i mailen.-----------------------------------

VM MOTOCROSS I RANDERS: ET NATIONALT SATS

I weekenden den 29.-30. august 2009 køres der for 3. år i træk VM motocross i Randers. Arrangementet byder udover VM MX3-klassen også på EMX2-klassen. Serierne er blandt de vigtigste i international motocross.

Man skal 30 år tilbage for at finde en tilsvarende periode med VM motocross i Danmark. Dengang var det Næstved kommune som lagde jord til de internationale motocross-kørere. I dag bærer Randers depechen, som de for øvrigt også bar tilbage i 60`erne. Og med baggrund i de seneste års flot besøgte VM motocross afdelinger, forventes endnu et godt publikumsår for VM motocross i Randers.

National betydning

Dansk motocross har i de seneste år målrettet sit talentarbejde i forhold til de to serier VM MX3 og EMX2, naturligvis ikke mindst i kraft af - at netop denne dobbeltserie gæster Randers.

I VM MX3 serien har der i år været fast deltagelse af de to danskere, 23-årige Nicolai M. Hansen (tidl. Randers- nu Slagelsekører) samt 23-årige Kasper Jensen fra Sønderborg.

De to danskere var senest i ilden den 9. august i Frankrig. Og for Nicolai M. Hansens vedkommende blev det til års bedste, med en 4. plads i et af de franske heats. I skrivende stund ligger Nicolai M. Hansen på en samlet 8. plads i VM-serien og Kasper Jensen på en 10. plads. Før VM kommer til Randers skal serien gæste Finland, så danskernes de facto placering kendes først ugen før løbet i Østjylland.

EM-klassen EMX2, hvor kørerne generelt er yngre, er ubetinget den hårdeste i EM-sammenhæng. Mange af de kørere som deltager bruger et godt resultat som springbræt til VM MX2 klassen.


Det danske stortalent, 19-årige Nikolaj Larsen fra Næstved Motor Klub, sluttede sidste år som sølvinder i serien, og blandt de afdelinger, hvor Nikolaj høstede vigtige point, var ved afdelingen i Randers, da han sluttede på en 4. plads. Nikolaj Larsen er efter sidste års EM medalje rykket op i VM klassen MX2, og deltager derfor ikke ved årets EM heats i Randers.

Spektakulær dansk VM debut

Det gør så til gengæld det 17-årige stortalent Rasmus Krogh Jørgensen, som det første år i Randers (2007), sluttede sensationelt på en samlet 2. plads. I år har Jørgensen haft en uheldig sæsonstart med skader. Men gennem de seneste måneder er det kun gået fremad.

Rasmus Krogh Jørgensen skrev således dansk motocross-historie (og måske international) da han den 2. august på belgiske Lommel, kørte sig frem til en 6. plads i sin debut ved VM i klassen MX2. Rasmus Krogh debuterede efter at have modtaget et wild card af SUZUKI`s VM fabriksteam, da deres franske MX2 stjerne, Xavier Boog, var skadet.

De to unge danskere, sidste års danske EM MX2 sølvvinder og årets "come-back-kid" Rasmus Krogh, mødes for øvrigt for eneste gang i år, når der nu på søndag, denne weekend, køres DM A for MX2 i Næstved. (http://www.nisseringen.dk/)

Copyrightfreefoto (mod angivelse af fotograf, se foto):

http://www.dmusport.dk/images/stories/dmu/foto/2009/vm-mx3-nicolai-m-hansen-foto-youthstream.jpg
http://www.dmusport.dk/images/stories/dmu/foto/2009/publikum-vm-randers-foto_claus-engfred-olsen.jpg
http://www.dmusport.dk/images/stories/dmu/foto/2009/emx2-rasmus-krogh-jorgensen-nr-2-i-randers-07.jpg


Noter:

* I 2009 er juniorklassen 85cc på programmet med Scandic Junior Cup. Her dyster 30 juniorkørere (i alderen 12-15-år) mellem VM og EM heatene. Scandic Junior Cup er lagt de steder i søndagens program hvor det har kunnet lade sig gøre, af hensyn til det officielle program for VM MX3 og EMX2.
Se programmet på www.motocrossvm.dk

* Den internationale promotor Youthstream producerer hvert år et indslag til Eurosport, og har desuden et samarbejde med www.freecaster.tv - om forskudt visning af VM Motocross MX3 og EMX2 serien.

* VM Motocross i Randers 2009 støttes af: Danmarks Motor Union, Sport Event Denmark, Sportsåret 2009, Sparekassen Kronjylland, og Randers Kommune.


VM historik Danmark (2-hjulet MX)

2009: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Brusgård, ....
2008: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Brusgård, 6.600 tilskuere
2007: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Brusgård, 6.400 tilskuere
1978: VM Motocross (Indv.), Næstved Motor Klub, Nisseringen, 5.100 tilskuere
1976: VM Motocross (Indv.), Næstved Motor Klub, Nisseringen, 10.000 tilskuere
1974: VM Motocross (Indv.), Næstved Motor Klub, Nisseringen, 8.000 tilskuere
1966: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Volk Mølle, 20.000 tilskuere
1965: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Volk Mølle, 20.000 tilskuere
1963: VM Motocross (Indv.), Randers Motor Sport, Volk Mølle, 12.000 tilskuere
1957: VM Motocross (Indv.), Næstved Motor Klub, Nissehøjen, (ukendt antal)
1955: VM Motocross (Hold), Motocross des Nations, Randers Motor Sport, Volk Mølle, 40.000 tilskuere.

VM MX3 / EMX2 kalender 2009 (x = EMX2 deltagelse)

12. april: Storbritannien, Hawkstone Park (x)
19. april: Spanien, Talavera de la Reina (x)
03. maj: Portugal, Cortelha (x)
24. maj: Chile, Laguna Caren -
07. juni: Tjekkiet, Holice (x)
14. juni: Bulgarien, Troyan (x)
21. juni: Holland, Markelo (x)
05. juli: Italien, Faenza (x)
12. juli: Slovenien, Orehova Vas (x)
19. juli: Kroatien, Mladina (x)
02. aug.: Tyskland, Schwedt (x)
09. aug.: Frankrig, Lacapelle Marival (x)
23. aug.: Finland, Vantaa (x)
30. aug.: Danmark, Randers (x)
13. sept.: Frankrig, Villars sous Ecot (x)

-----------------------------

AKKREDITERING:
Kenneth Majkjær Mikkelsen
Kommunikationschef, DMU
Email: km@dmusport.dk
Mobil: 31 68 04 06

YDERLIGERE INFO: www.motocrossvm.dk