Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Resolution om Team Danmark

Fredag d. 4. september 2009

Udvikling af dansk eliteidræt bliver svigtet

Indledning:
Denne resolution er en kommentar til de planlagte ændringer i støtten til udviklingsforbund under Team Danmarks støttekoncept. Resolutionen er udarbejdet på baggrund af drøftelser mellem faglige eksperter i 10 specialforbund under DIF mandag den 31. august 2009

Resolution
Vi må beklage, at Team Danmark er tvunget til at gennemføre besparelser i støtten til dansk eliteidræt som følge af nedgang i indtægterne fra tips- og lottopuljen på 20 mio. i 2010.

Som det tyder på, er det de nuværende udviklingsforbund i Team Danmarks støttekoncept, der skal bære den forholdsmæssigt største del af den planlagte besparelse på støttekonceptet. Det vil i høj grad være fundamentet for vores faglige udvikling, der fjernes – og dermed også basis for, at de berørte sportsgrene kan udvikle talenter til elitesportsfolk i de kommende år.

Besparelserne vil medføre nogle meget alvorlige og markante nedskæringer i vores eliteudviklingsarbejde. Arbejde, der for eksempel har ført til at adskillige af udviklingsforbundene har stor sportslig fremgang i deres langsigtede udvikling, men som nu står til at blive efterladt i ruiner. Det er særlig problematisk, fordi der alene er tale om et isoleret problem i 2010 – allerede fra næste år forventes det at der foreligger en ny finansieringsmodel for støtte til eliteidræt.

Der vil ske en marginalisering af de berørte sportsudøvere fra de ramte forbund, fordi de mister deres støtte til at være sportsfolk på eliteniveau. Der er reelt tale om en diskriminering af sportsfolkene, som på trods af deres status som danske elitesportsudøvere må se deres karriere hensygne, alene på grund af deres valg af eliteidrætsgren.

Vi kan ikke acceptere, at støtten skæres med så kort varsel og så kortsigtet, som det er planlagt. Der er tale om projekter, der indgår i aftaler med Team Danmark for perioden 2009-12. Vi mener, at Team Danmark har en forpligtelse til at arbejde for at de talenter og sportsfolk, som i øjeblikket træner målrettet mod definerede sportslige mål, får en garanti for, at de er sikret fremtidig opbakning indtil deres projekter afsluttes.

Opfordring

På baggrund af den helt specielle situation, som er opstået i 2009, vil vi kraftigt opfordre til at:


At der findes en politisk løsning, således at Team Danmark kan opretholde støtten til udviklingen af eliteidrætten i Danmark, herunder også i udviklingsforbundene sådan som lovgivningen foreskriverMed venlig hilsen
Sportsligt ansvarlige i

Danmarks Basketball Forbund, Direktør Rasmus Winkel, 30704443,rasmus.winkel@dbbf.dk
Danmarks Gymnastik Forbund, Sportschef Henrik Bertelsen, 40763767, hbe@dgf.dk
Dansk Volleyball Forbund, Elitechef Mikael Trolle, 20963380, mikael.trolle@tdcadsl.dk
Dansk Squash Forbund, Sportschef Carsten Lausten, 23362027, carsten@dsqf.dk
Dansk Bueskytte Forbund, Sportschef Henrik Toft, 22412651, sportschef@dbsf.dk
Danmarks Motor Union, Talentchef Birger Kyhl, 40352515, birgerkyhl@hotmail.com
Danmarks Bryde Forbund, Sportschef Erik Nyblom, 22467929, sportschef@brydning.dk
Dansk Triathlon Forbund, Generalsekretær Morten Fenger, 29284386, morten.fenger@dtrif.dk
Dansk Tennis Forbund, Sportschef Johan Sjögren, 4326 2660, johan@dtelite.dk
Dansk Vægtløftnings-Forbund, Eliteansvarlig Anders Bendix-Nielsen, 28745838, axn@brf.dk