Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog

Søndag d. 27. september 2009

MARTIN JØRGENSEN: DE PROFESSIONELLE

Som professionel fodboldspiller lever Martin Jørgensen i en verden, hvor trusler om tæsk, dokumentfalsk og aftalt spil blot er en del af virkeligheden bag facaden.

'De professionelle' er Martin Jørgensens personlige beretning om et arbejdsmiljø og historien om, hvad der sker, når drømmen bliver hverdag, og man opdager alle de ting, de ikke viser i fjernsynet. Samtidig fortæller bogen om den unge dreng fra Jylland, som på kort tid bliver stjernespiller i international klasse. Og som bag det pæne ydre gemmer på en vilje af stål.

Baseret på foreløbigt 12 år i den italienske Serie A og fire slutrunder med det danske landshold fortæller Martin Jørgensen om et speget spil uden bold. Et spil, hvor læger, sportsdirektører, fans, dommere, trænere, agenter og spillere er både hinandens modstandere og sammensvorne. Et spil med et indviklet net af skjulte regler og hakkeordener, der giver sammenstød på klubhold såvel som på de danske landshold.

Da virkeligheden, sammenstødene og skaderne for alvor ramte Martin Jørgensen, sagde han ja til et forløb med coachen René Bach. Også det forløb lægger landsholdsprofilen åbent frem til illustration af, hvad der rører sig i hovedet på en professionel fodboldspiller.

MARTIN JØRGENSEN har sat dansk rekord for flest landskampe og for flest kampe i den italienske Serie A. I De Professionelle inviterer han læserne ind bag sin og kollegernes facade af velkendte smil og afvæbnende kommentarer. Han fortæller om mekanismer og skjulte spilleregler og giver et unikt og uforfalsket indblik i en fodboldspillers psykologi og inderste tanker.

JONAS NYRUP (f. 1972) er en af Danmarks mest anerkendte sportsjournalister og i 2009 blev han kåret til Årets Sportsjournalist. Jonas Nyrup er uddannet journalist samt bachelor i filosofi. Han har dækket OL, Tour de France, VM i fodbold samt fulgt det danske fodboldlandshold tæt for Ritzaus Bureau, B.T. og Berlingske Tidende. Forfatter til Alene på banen med Kenneth Carlsen.

DE PROFESSIONELLE udkommer 1. oktober 2009. Martin er ledig for telefoninterviews den 1. oktober Henvendelse kan ske til forlaget.

Bedste hilsner,
Nanna Thylstrup