Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog fra årets sportsjournalist

Tirsdag d. 10. november 2009

Brian Holm

DEN SIDSTE KILOMETER –

EN BOG OM AT BLIVE KLOGERE

”Jeg har altid godt kunnet lide udtrykket La Flamme Rouge – den sidste kilometer. Når man kommer til den sidste kilometer som rytter og ser den røde vimpel, der markerer indgangen til strækningen, gør det altid ondt. Kroppen er tom, og man skal virkelig bide tænderne sammen og grave dybt i kraftreserverne. Man skal kigge frem og ikke tilbage og træde det bedste, man har lært, for dét afgør, om man vinder eller taber. Det er det samme i et kræftforløb. Altså bortset fra at den sidste kilometer for kræftpatienter er ekstremt lang. Nærmest uendelig.”Brian Holm har gennemført de hårdeste cykelløb i verden. Som eliterytter kørte han landevejsløb i al slags vejr og røg jævnligt i asfalten. Han levede i en verden af egoister, hvor brækkede arme og ben var noget man tog uden at kny, og kun tøsedrenge viste tegn på svaghed. Men da han i 2004 efter karrierens afslutning får konstateret tarmkræft, punkterer det hele. Alle illusioner om usårlighed brister. Og der bliver for alvor sat spørgsmålstegn ved livets værdier og ikke mindst selve livets værdi.For hvad gør man, når alder og livets afslutning ikke hænger sammen?

Hvem bør man lukke ind, når man er ved at dø?

Og skal man overhovedet lukke nogen ind, når man altid har haft det bedst med at være alene om sit eget liv?DEN SIDSTE KILOMETER er Brian Holms historie om kampen gennem et kræftforløb og om at vende tilbage til livet som en ændret mand – både fysisk og psykisk. Det er en historie om at tage sig sammen, men også om at turde være sine følelser bekendt – og om at føle sig forpligtet til at udnytte mulighederne og hjælpe andre i kampen mod kræft.

Med forord af Lance Armstrong.BRIAN HOLM (f. 1962) er tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør. Som rytter gennemførte han de store etapeløb 10 gange, herunder Tour de France syv gange. Som sportsdirektør har han gjort Team Columbia til verdens mest vindende cykelhold.JONAS NYRUP (f. 1972) er B.A. i filosofi og uddannet journalist. Kåret til Årets Sportsjournalist.

Forfatter til: Alene på banen (med Kenneth Carlsen, Lindhardt og Ringhof 2008) De Professionelle (med Martin Jørgensen, People'sPress 2009).BEMÆRK:

I forbindelse med udgivelsen den 9. november afholder Brian Holm reception fra klokken 14.00 til 16.30.

Receptionen afholdes på: Strandboulevarden 49, 2100 København Ø (Hos OmSorg i Kræftens Bekæmpelses bygning). Pressen er velkommenBrian Holm

DEN SIDSTE KILOMETER – EN BOG OM AT BLIVE KLOGERE

239 sider, vejl. pris kr. 249,-Bogen udkommer den 9. november 2009 på People’sPressNanna Thylstrup

Foreign Rights

p: +4525187071

m: nath@artpeople.dk

w: artpeople.dk