Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Olav Skaaning bliver chefredaktør på B.T.

Onsdag d. 25. november 2009

Olav Skaaning Andersen ny chefredaktør på B.T.


Det bliver den 44-årige Olav Skaaning Andersen, der pr. 1. februar afløser Suzanne Moll som medlem af B.T.s chefredaktion.

Olav Skaaning Andersen kommer fra et job i Danmarks Radio som chef for Deadline, P1 Orientering og DR2 Udland, hvor han har fornyet og moderniseret stærke DR-programmer.

”Med Olav har vi fundet den blanding af journalistisk tyngde, ledelseserfaring og professionel tilgang til det tabloide medie, som vi har ledt efter,” siger B.T.s ansvarshavende chefredaktør Peter Brüchmann.

”Han har den determination og gennemførelses-kraft, jeg har ledt efter. Og så har Olav gennem 15 år været en inspiration, en god kollega og en rigtig hård konkurrent for mig,” siger Peter Brüchmann.

Olav Skaaning Andersen har i fire år været chef for Ekstra Bladets sportsredaktion, hvorefter han i fire år var chef for DR Sporten. Men det var med de opsigtsvækkende dokumentar-udsendelser, Tavshedens Pris fra 1999, at han for alvor slog sit navn fast journalistisk. Her lavede han sammen med Niels Chr. Jung undersøgende journalistik på et ekstremt højt niveau om dopingmisbrug i international cykelsport og den danske rytter Bjarne Riis’ vej mod toppen før Tour de France-triumfen i 1996. Han var nomineret til Cavlingprisen i 1999, 2000 og 2007.

”Jeg ser frem til sammen med Peter Brüchmann at stå i spidsen for B.T. Det er en velredigeret avis, der også er stærk på bt.dk og sporten.dk. Jeg vil gerne være med til at udvikle avisen yderligere. Det skal ske med slagkraftig journalistik og gode historier, der er underholdende fortalt. Og ved til stadighed at inddrage læserne og brugernes interesser og behov", siger Olav Skaaning Andersen.

Den 44-årige Skaaning Andersen, der stammer fra Hjortsvang ved Vejle, men bor i Brønshøj, stod midt i DRs chefrokade og havde netop fået tilbudt nye attraktive muligheder i DR, da forhandlingerne med B.T. faldt på plads.

"Jeg har været fantastisk glad for min tid som chef i DR. Men tilbuddet om at blive chefredaktør var så attraktivt og udfordrende, at jeg glad slog til. Jeg ser frem til at arbejde sammen med medarbejdere og chefgruppen på B.T. Og til at være en del af ledelsesholdet i Berlingske Media, som jeg anser for det mest dynamiske og innovative sted i dansk presse,” siger Olav Skaaning Andersen.

Yderligere oplysninger:

Peter Brüchmann, 40 75 05 77

Olav Skaaning Andersen, 21 73 21 60