Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog om Caroline

Torsdag d. 7. januar 2010

Pressemeddelelse

Miss Sunshine
Caroline Wozniacki og skyggen af farmand

Danmark har fået en tennisstjerne. Caroline Wozniacki er på alle sportslæber. Spørgsmålet er, om vi som nation skal slikke os om munden eller stå tilbage med en dårlig smag i den. Prisen har i hvert fald været høj. Sådan helt bogstaveligt har idrætssystemet postet utallige millioner i pigen af polsk herkomst. For at hun skulle forblive på dansk jord og for endelig at fostre en verdensklassespiller i den ædle sport. Team Danmark gik så langt som at bryde loven i sit forehavende.

Og hvor høj en pris har hovedpersonen egentlig betalt? Det giver ”Miss Sunshine- Caroline Wozniacki og skyggen af farmand” et kvalificeret svar på. Hele vejen igennem, og ikke mindst de seneste år, har Carolines far Piotr ført sig frem som træneren par excellence i sin datters karriere. Uden taknemmelig kredit til folk, der har gjort en stor del af arbejdet for ham og Caroline. Piotr har i virkeligheden langt hen ad vejen været med som et tredje jul på systemets nåde.

Men samtidig har han udnyttet situationen til at trække alle de økonomiske og menneskelige ressourcer ud af et nationalt idrætssystem, han overhovedet kunne. Alt imens han skruede en 65 timers arbejdsuge sammen til sin datter fra hun var 12 år. Hun har smilet sig igennem strabadserne, og er kommet ud på den anden side som en vinder. Eller?

En ekspert er af den holdning, at far Piotr har manipuleret sin datter, så hun er ude af stand til at vælge selv. Og har straffet hende så groft undervejs, at hun som direkte konsekvens tabte en Grand Slam- finale.

Historien om Caroline Wozniacki er i enhver henseende en fantastisk sportslig fortælling. På overfladen en solstrålehistorie af en anden verden om Miss Sunshine, som Caroline blev døbt af amerikanske medier og publikum, da hun i sommeren 2009 som 19-årig sensationelt stod i finalen i US Open.

Men det er også historien om farmand, der på sin datters vegne, til en af hendes første trænere slog på tromme for at satse hele butikken. I forsøget på at gå hele vejen. For Caroline havde angiveligt et ønske om at blive verdens bedste…

Forfatter: Kurt Lassen
Pris: 249,-
Udgives: 12.Januar 2010

Med venlig hilsen