Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

VM-kurset

Tirsdag d. 20. april 2010Fodbold og VM i AfrikaTilmeld dig her
Nr. 4533
Dato Seminar: 28-04-2010 - 29-04-2010
Sted DBU - Brøndby
Pris Dkr. 5816,-
Dkr. 2400,-: PU-pris - læs mere her
Underviser(e) Frits Ahlstrøm, Jesper Strudsholm, Morten Olsen, Andy Roxburgh , Gérald Houllier, Peter Limacher

Fodbold og VM i Afrika
Et topmøde for sportsjournalister og andre redaktionelle medarbejdere, der skal deltage i dækningen af VM i fodbold i Sydafrika.
På dette todages seminar om VM i fodbold, Danmarks modstandere og det nye Afrika fokuserer vi på såvel fodboldfaglige emner som på sportsjournalistikkens multimedie-udfordringer.
Med rutinerede eksperter som guider vil vi bevæge os ind i fodboldens nye udviklingstendenser. På seminaret får deltagerne også et spændende indblik i de samfund, der er ramme om deltagerne i fodbold-VM fra værtslandet Sydafrika, over Japan til de øvrige afrikanske VM-deltagere.

Du kan blandt andre møde:
" Andy Roxburgh, tidligere skotsk landstræner nu UEFA's tekniske direktør
" Gerard Houllier, tidl. Træner for Liverpool og det franske fodboldlandshold
" Alain Leiblang, FIFAs ansvarlige for Media Operations
" Jesper Strudsholm, Politikens korrespondent i Sydafrika
" Frits Ahlstrøm, UEFA´s tidligere pressechef
" Morten Olsen, dansk landstræner
" Asger Røjle, nyhedsredaktør i DR Nyheder og Japan-ekspert
" Dragan Kosanevic, UEFA's ansvarlige for Champions LeagueHvis du må melde afbud:
Din tilmelding er bindende, når du har modtaget mail om, at du er optaget, men du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud. Hvis du melder afbud mere end fire uger før start, opkræver vi en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end fire uger før start, opkræver vi - uanset grunden - den fulde pris, dog kun 1000 kroner, hvis der på afmeldingstidspunktet er én på venteliste, der kan overtage din plads.


Program:

Onsdag 28. april

10.00 Velkomst

10.15 Match fixing: Hvor står vi nu? Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har i det sidste halve år undersøgt 40 europæiske kampe, hvor der var mistanke om aftalt spil. UEFA-talsmand for Europe League, Peter Limacher, giver en status på kampen mod match fixing. Desuden korte oplæg fra afdelingschef Jens Nielsen, Danske Spil, og generalsekretær Jim Stjerne Hansen, DBU.

11.45 Afrikansk fodbold som spejl af kultur og samfundsudvikling: Det der ikke helt tilfældigt, hvilke afrikanske lande, der kvalificerede sig til VM. Jesper Strudsholm, Politikens korrespondent i Sydafrika.

12.30 Frokost

13.30 Japansk fodbold: Det godmodige ungdomsoprør. Hvad du bør vide om fodboldens fremmarch i Japan, før vi møder dem ved VM. Nyhedsredaktør og Japan-ekspert Asger Røjle, DR.

14.30 De journalistiske muligheder under VM. Alain Leiblang, Head of 2010 FIFA World Cup Media Operations, giver et overblik over rammer og arbejdsbetingelser under VM i Sydafrika.

16.00 UEFA Champions League. Få et overblik over udviklingen af Champions League som sportslig gigant og kommercielt megabrand. Oplæg ved UEFA´s ansvarlige for Champions League, Dragan Kosanovic. Desuden deltager landsholdsspiller Jesper Grønkjær, FC København, i debatten.

17.45 Introduktion til Champions League Quiz

18.30 Middag

20.30 UEFA Champions League på tv

Torsdag 29. april

9.00-9.30 Morgenmad

9.30 Sydafrika anno 2010: Sportskultur og samfundsudvikling - set af Politikens korrespondent i Sydafrika, Jesper Strudsholm.

10.30 Om Sydafrika og Danmarks rolle i det sydlige Afrika, v. Dan E. Frederiksen, Danmarks ambassadør i Sydafrika.

11.30 Fodbold og medierne: Om den aktuelle udvikling i sportsjournalistikken. Oplæg og diskussion v. landstræner Morten Olsen og tidl. pressechef i UEFA, Frits Ahlstrøm.

12.30 Frokost

13.30 Fodboldens udvikling og management før VM! Hvilke trends og tendenser kendetegner fodboldens aktuelle udvikling, teknisk og taktisk? Oplæg v. teknisk direktør i UEFA, Andy Roxburgh, fodboldekspert Gérard Houllier (tidl. træner for Liverpool og det franske landshold) og landstræner Morten Olsen.

15.00 Kaffepause

15.15 DBU og pressen under VM-slutrunden. Oplæg v. landstræner Morten Olsen og kommunikationschef Lars Behrendt, DBU.

16.00 Afslutning - og tak for denne gang.