Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Per Krogh er død

Fredag d. 23. april 2010

Per Krogh, medlem af Danske Sportsjournalister, er død. Han blev 78 år.

Per Krogh var født i Gilleleje, men fik sin skole- og handelsuddannelse i København sideløbende med, at han trådte sine første journalistiske skridt som freelance-medarbejder på det daværende Idrætsbladet og Politikens Sport.

Senere flyttede Per Krogh til Helsingør efter opfordring af Helsingør Idrætsforenings daværende hovedformand Aksel Stub.

Per Krogh fik ansættelse på Gummifabrikken Tretorn og senere på Værftet, hvilket gav et uvurderligt indblik i Helsingørs liv og trivsel, som kom han tilgode, da han efter fem år på Værftet fik fast ansættelse på Amtsavisens lokalredaktion i Helsingør, hvor han sideløbende var sportsmedarbejder.

Efterhånden avancerede Per Krogh til redaktionssekretær og lokalredaktør.

Herfra gik turen til hovedredaktionen i Hillerød til jobs som erhvervs-, nyheds- og navneredaktør, hvilket har bragt ham rundt i verden og som håndboldmedarbejder i så godt som samtlige håndboldspillende lande i Europa.

I nogle år var han journalistisk tillidsmand.

Efter Amtsavisens genopstanden efter den korte lukning i begyndelsen af 1990’erne sluttede hans daglige funktion på Amtsavisens lokalredaktioner i Helsinge og Frederiksværk med overgangen til pensionisttiden.

Som pensionist holdt Per Krogh journalistikken vedlige som freelancemedarbejder ved Helsingør Dagblad og Helsingør Kommunes seniorblad »Kontakten«.

Han var i 1967 med til at indstifte »Borgmester Sigurd Schytz Pokal« i forbindelse med Helsingør Presseklubs 25 års jubilæum, og han har været præsident for Sigurd Schytz Komiteen, der uddelte pokalen i en lang årrække for fortjenstindsats på begge sider af Sundet.

Per Krogh var i 17 år formand for Helsingør Turistforening og i ti år for amtssammenslutningen af turistforeninger, og han var med til starte det amtslige turistorgan Nord-tour.

På det sportslige område blev det til fire danske mesterskaber i håndbold og debut på de daværende tre landshold: Ungdomslandsholdet, seniorlandsholdet og markhåndboldlandsholdet og deltagelse på SHF’s unionshold.

Foruden mange divisionskampe for HIF blev det til 15 kampe som målmand på SBU’s unionshold i fodbold.

Per Krogh var i mange år en ivrig fritidssejler og næstformand i Snekkersten Havn og formand for Grundejerforeningen Månehøj i »Rusland« ved Hornbæk.

Udlandsrejser med venner indgik også i fritidssyslerne.