Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Mindeord om Jørgen Schiøttz

Mandag d. 20. september 2010

I anledning af Jørgen Schiøttz' død skriver Per Daugaard disse mindeord på forbundets hjemmeside:

Jørgen Schiøttz kæmpede bravt mod kræften i seks år og har nu fået fred i en alder af 73 år.

I mere end 39 år var Jørgen ansat på Dagbladet Aktuelt hvor især fodboldfotos havde hans store interesse. I en årrække var Jørgen medlem af Danske Sportsjournalisters bestyrelse, hvor han utrætteligt kæmpede for bedre forhold for PF-erne.

Engang omkring 1994 var der en regeringsrokade, og alle fotograferne ventede udenfor dronningens palæ på Amalienborg, deriblandt også Jørgen.

En ung politibetjent ville flytte PF-erne og råbte på umiskendeligt jysk: ”Forsvind, I der”.

Ti centimeter fra betjentens ansigt sagde Jørgen med høj og tydelig stemme: ”Hvis du vil ha' os til at flytte os, skal du be' pænt om det, og ikke bare skrige ”Forsvind”, husk på du er i København, og ikke hjemme på pløjemarken!”

Dette optrin blev filmet og vist i TV-avisen samme aften som både første og sidste indslag. Sådan!

Bag Jørgens barske ydre bankede der et varmt hjerte, fyldt med empati og omsorg, som denne signatur har nydt godt af: Efter et par år hvor vi ikke rigtig var på talefod, og det der var værre, besluttede vi os for at begrave stridsøksen. Vores forhold udviklede sig til et venskab af de sjældne hvor vi kunne tale om alt.

Jørgen var meget bekymret og meget hjælpsom, da jeg var i en dyb menneskelig krise, og de samtaler vi havde, tænker jeg tilbage på med stor varme og taknemlighed.