Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Danmark-England

Mandag d. 13. december 2010

DBU har mandag indgået aftale med det engelske fodboldforbund om landskampen Danmark-England i overdækket og opvarmet Parken onsdag den 9. februar. Billetsalg fra fredag den 17. december. Juletilbud til familier på 500 kroner for to voksne og to børn.
Dansk Boldspil-Union (DBU) har mandag indgået aftale med det engelske fodboldforbund, The Football Association (FA), om en venskabslandskamp på den internationale spilledato onsdag den 9. februar 2011.

”Jeg er først og fremmest glad for, at der onsdag den 9. februar bliver en landskamp på vores nationale stadion i København med det danske landshold som det ene hold, dernæst er jeg meget tilfreds med modstanderen og ikke mindst, at Parken har vist stor imødekommenhed overfor arrangementet,” udtaler DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen, og uddyber:

”Det er første gang, vi forsøger os med en landskamp på dansk grund i starten af februar måned. Parken har lovet os en god bane og har velvilligt sikret, at stadion bliver opvarmet og overdækket, så det også bliver publikumsvenligt.”

”Vi forsøger os også med en ny prisstruktur, som sammen med de unikke faciliteter i Parken kommer til at fungere som en test for eventuelt fremtidige landskampe herhjemme så tidligt på året,” påpeger Jim Stjerne Hansen.

Når billetsalget starter hos Billetnet næste fredag den 17. december bliver det således med en enhedspris på 225 kroner for voksne og 125 kroner for børn uanset pladserne i Parken. Samtidig bidrager DBU med et indspark til familiernes julegavemuligheder i år med en familiepakke for to voksne og to børn til kun 500 kroner.

”Det er en kvalitetsmodstander, vi skal op imod. Og det er flot af DBU at hente en så fornem modstander over til en landskamp, og det bliver endda for anden gang i min tid som landstræner, at vi skal spille mod England i Parken,” udtaler landstræner Morten Olsen, og uddyber:

”Kampen og tidspunktet er selvfølgelig vigtigt for os, fordi vi halvanden måned efter skal til Norge og møde topholdet i vores kvalifikationsgruppe. Jeg vil ikke begynde at drage direkte sammenligninger mellem Norge og England men blot konstatere, at vi skal virkelig op i omdrejninger for at få et godt resultat i begge kampe.”

Sidste møde mellem Danmark og England var netop i Parken tilbage i august 2005, hvor det danske hold vandt 4-1 på mål af Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson, Michael Gravgaard og Søren Larsen i et udsolgt stadion med 41.438 tilskuere. Wayne Rooney scorede det engelske mål.

Den vigtigste af de tre landskampe mod England med Morten Olsen som landstræner var ottendedelsfinalen ved VM-slutrunden i 2002, som desværre blev tabt 0-3, men allerede året efter revancherede det danske landshold sig med 3-2 sejren i en venskabslandskamp på Old Trafford på to danske scoringer af Martin Jørgensen og en enkelt af Jon Dahl Tomasson, mens Wayne Rooney og Joe Cole scorede begge de engelske føringsmål.

DBU har tidligere af principielle, forretningsmæssige årsager afvist en forespørgsel fra det engelske fodboldforbund om en landskamp mellem England og Argentina samme aften i Parken, fordi en sådan kamp ville være i direkte konkurrence med en landskamp med det danske landshold på den officielle spilledato onsdag den 9. februar.

DBU gav dog ved samme lejlighed The FA accept på at kunne spille denne eller en anden landskamp i Parken dagen inden, om tirsdagen, ligesom DBU benyttede lejligheden til at foreslå en landskamp mellem Danmark og England.

Udover landskampen mod England vurderer DBU fortsat mulighederne for en træningstur med Ligalandsholdet bestående af aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere på et tidspunkt indenfor de sidste 14 dage af januar.

DBU forventer en afklaring om Ligalandsholdet senere på ugen.


Billetsalg:

Voksne: 225 kroner
Børn og unge: 125 kroner (under 18 år på kampdagen)
Familietilbud: 500 kroner (for to voksne og to børn) – spar 200 kroner!

Billetsalget starter hos Billetnet fredag den 17. december klokken 10.00. Bemærk: Familietilbud kun ved henvendelse til Billetnets kundecenter: 7015 6565.Læs mere om billetsalget her.