Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog om hooligans

Mandag d. 14. marts 2011

Kategori C - Hooligans i Europa
Af Peter Grønlund
200 sider
Pris: 250,- kr.
Forlaget Bogkompagniet
Udkommer den 28. marts 2011

"En af dem gik og svingede med en morgenstjerne af jern. Jeg kan tydeligt huske de lange jernpigge på kuglen, og tro mig, lyden af den i luften er noget af det mest ubehagelige, jeg nogensinde har oplevet. Jeg glemmer aldrig den lyd. Det endte med, at vi stak af, men vi fik da gasset en enkelt af dem, og der var også en af dem, der blev stukket ned." - Soul Crew

"Celtic var omkring 250 drenge, vi var 500-600 - så man kan vist godt forestille sig, at der var ret crowdet på broen. Slagsmålet bølgede i cirka fem minutter, og stoppede først da en af Celtic-drengene blev smidt ned på motorvejen." - Inter City Firm

Kategori C – Hooligans i Europa er en dokumentations- og interviewbog om hooliganmiljøerne i Europa. Som en af de absolut eneste danskere nogensinde er det gennem 2010 og 2011 lykkes forfatteren Peter Grønlund at komme helt ind bag linierne i den ellers hermetisk lukkede hooligankultur. Det er der kommet en række no-nonsense og lige på og hårdt interviews ud af.

’Kategori C – Hooligans i Europa’ er en sand, ærlig og fordomsfri insiderskildring af kulturen, der har trukket blodige overskrifter i mere end 40 år. Men hvem er de og hvordan ser de selv på volden og alt det andet, der hører med til livsstilen – og fodbold, som jo er det, der først og fremmest binder hooligans sammen.

Aftalte slagsmål, overfald, dyrt mærketøj og et kammeratskab, hvor man stoler 100 % på hinanden. For hooligans er fodbold en æressag, og i mange lande er vold blevet til drab.

’Kategori C – Hooligans i Europa’ består af højaktuelle interviews med aktive såvel som tidligere hooligans, fodboldspillere, sportsjournalister og forskere i fankulturer. Bogen dækker lande som Danmark, England, Holland, Polen, Rusland, Serbien, Skotland, Sverige, Tyskland og Wales, og er desuden rigt illustreret med unikke fotos.

Peter Grønlund (f. 1970), forfatter med speciale i undergrundskulturer, har tidligere udgivet de anmelderroste bøger Sub-land (2005), Eurotrash (2009) og Subkultur (2010). Peter Grønlund er desuden ofte blevet brugt som ekspert i medierne, omkring emner der har med subkulturer at gøre.

“Der lød et smerteskrig fra Ajaxsektionen, som kunne høres på hele stadion. Der var en, der havde fået et cementstykke i hovedet, og de næste 15 minutter bombarderede vi dem med kasteskyts, uden at de kunne forsvare sig.” - PSV Oost

Pressekontakt:
Lisbeth Beyer Mogensen // lisbeth@promote-it.dk // 2636 1110
Morten Bay Knudsen // morten@promote-it.dk // 2722 9000