Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Nej til boykot

Torsdag d. 15. juli 1999

Af tekniske årsager er vi nødsaget til at bringe dette indlæg fra Jyllands-Postens sportsredaktør Frits Christensen under nyheder i stedet for under debatforum:
--------------

En Ritzau-kollega er stolt af at være boykottet af Lars Michaelsen, fordi det angiveligt skulle være garanti for, at bureauet laver sit arbejde ordentligt.. Og vi bør alle boykotte!

Godaw, do!

Bo Hamburger boykotter Ekstra Bladet for at have skrevet en løgnehistorie om, at han skulle være fundet positiv i en dopingprøve. Skulle vi også boykotte Hamburger - og har RB gjort det? Det forekommer mig, at grænsen for eventuel boykot kan blive ganske flydende.

Omkring det mere principielle er RB og andre tilsyneladende sure over, at Lars Michaelsen har udtalt sig til JP's Michael Enggaard i et spørgsmål/svar-interview. JP gik ind til det interview ud fra den klare forudsætning, at LM skulle godkende sine svar - og ikke andet. Det er en helt normal fremgangsmøde på alle danske medier i de situationer, hvor alternativet er intet interview eller en portræthistorie.

Samme JP-medarbejder benyttede samme fremgangsmåde i det nok så berømte Mogens Palle-interview, hvor sidstnævnte med sine svar udleverede sig selv med hud og hår. Og kendere af skribenten vil vide, at han ikke blot har baggrunden for professionel boksning i orden, men også er en af de mest kritiske desangående i dette land.

Med andre ord så handler dette ikke om en latterlig boykot, men om maksimal udnyttelse af det journalistiske talent, der måtte være til stede. Som kunde/arbejdsgiver kunne vi på JP godt ønske, at RB ville gøre det samme i stedet for at stille sig fornærmet an.

Frits Christensen