Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tiltrængt triumf for presselandsholdet

Lørdag d. 13. august 2011


2011 har været et hårdt år for presselandsholdet, der først tabte med hele 8-1 til Norge i Oslo for derefter at misse en fornem pokal i Herning efter at have tabt en dramatisk afgørelse på straffespark tilbage i juni.
Derfor var det også både tiltrængt oprejsning og selvtillid, der blev hentet fredag, da Jan Kalborgs hold vandt det, arrangørerne havde valgt at kalde ’trekantsdramaet i Valby’.
Her var modstanderne Udsattelandsholdet samt Socialministeriet, og især førstnævnte modstander virkede som en god test inden returkampen mod Norge 6. september. Dels havde holdet tidligere imponeret mod Old Boys-landsholdet, dels var det en flok store og fysisk stærke spillere. Nøjagtigt lige som nordmændene.
Af samme årsag var presselandsholdet også forberedt på en hård dyst, men med tre ud af fire fra de berømte ’back four from Madrid’ – Wolny, Kraul og Kjærbye – tilsat Gisle Thorsen kunne den fraværende Kalborg dog også mønstre en backkæde, der ved, hvordan man tager fat.
Samtidig gjorde Niels-Christian Frederiksen fra Canal 9 comeback i presselandsholdets mål efter ni års fravær, og alt i alt gav det en solid base mod de udsatte.
Offensivt var spillet langt an på kombinationer langs kunstgræsset samt masser af bolde til de hurtige fløje, René Schrøder fra Ekstra Bladet samt Politikens Farzam Abolhosseini, mens Christian Sagen fra DR Sporten ser ud til at kunne løse det problem med en fast targetman, som holdet har søgt efter.
Læg dertil en stærk central trio med Zak Egholm, Richardt Funch og Tobias Hansen, og så var der basis for fine kombinationer. Christian Sagen, der har fået sin fodboldopdragelse på Fyn, tog i første halvleg det helt rigtige træk, blev kantet og fik et straffespark, som Rene Schrøder omsatte til 1-0, hvor presselandsholdet også øgede til 2-0 på et intelligent spark fra Richardt Funch (Betsafe) senere i halvlegen.
Efter pausen konsoliderede pressen sig og holdt sikkert forspringet på 2-0 hele vejen til slutsignalet, mens der blev noteret debut også til Carsten Sæby fra TV2 Sport.
Derefter skulle opgøret mod Socialministeriet sådan set bare overstås, og det blev det med cifrene 6-0 til pressen, der ellers havde sagt farvel til Zak Egholm, som var draget mod Randers for at kommentere 1. divisionsbold.
Dermed gik han glip af den straffesparkskonkurrence, som arrangørerne havde lagt ind som en form for finale. Her havde Presselandsholdet som vinder af puljespillet to måls forspring, udsattelandsholdet et enkelt, mens Socialministeriet begyndte på nul.
Det udviklede sig til en tæt dyst mellem pressen og de udsatte, og pokalen var ved at glide anfører Andreas Kraul af hænde, da både Anders Kjærbye og Gisle Thorsen missede deres spark, men i sidste ende blev Niels Christian Frederiksen helten, da han – i øvrigt for første gang – gik til den rigtige side og reddede det afgørende spark i finalespillet.
Derefter var der frokost, og anfører Kraul fik overrakt en gigantisk pokal, som senere vil blive fragtet rundt omkring på landets stolte redaktioner.
Nu venter revancheopgøret mod Norge tirsdag den 6. september i Lyngby.
- Og med disse meldinger er jeg optimistisk, udtaler cheftræner Jan Kalborg og tilføjer:
- Stærkt optimistisk endda!