Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DGI's konference

Onsdag d. 29. november 2000

DGI's konference forleden bliver ikke udsendt som bog denne gang - men der er mulighed for at se flere af indlæggene på DGI's hjemmeside: www.dgi.dk".
Her er et af dem:

"Play the game" fortsætter

På baggrund af konferencen "Play the Game" vil det Internationale Journalistforbund nu gøre en ekstra indsats for sportsjournalistik og dens virkning på demokrati.
»Der er ingen tvivl om at konferencen var en succes, og vi ser nu nærmere på hvad vi rent praktisk kan gøre for at gå videre i samme retning. Det vil vi se nærmere på sammen med ISCA (International Sports and Culture Association, red.) og SIU (Sport Intelligence Unit - et netværk af sportsjournalister der blev skabt efter den første konference i 1997, red.),« sagde Aidan White, generalsekretær i det Internationale Journalistforbund efter konferencen.
»Vi vil for eksempel forsøge at styrke sportsjournalistikken og den profil den har. Vi kunne lave internationale konkurrencer i sportsjournalistik,« fortsatte han.
Samtidig håber forbundet at også sportsdækningen i den tredje verden kan styrkes. Dermed vil medierne i den del af verden måske holde mere øje med deres regeringer og deres brug af sporten.
»Vi arbejder allerede med mediernes indvirkning på udvikling af demokrati i Afrika og Asien. Nu vil vi også se på hvordan sportsjournalistikken indvirker,« nævnte Aidan White.
Forbundet vil også se indad med kritiske øjne - især på hvordan tv-mediet er med til at udnytte sporten.
Endnu er der ingen konkrete tiltag på bordet, Aidan White er først lige kommet hjem efter konferencen