Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Opråb fra Christian Wolny

Lørdag d. 29. oktober 2011

Farum Park © Anders Kjærbye

Kære tidligere kollegaer,

Lad mig først lige understrege, at jeg er helt afklaret med, at jeg hverken kan eller skal bestemme, hvad de danske sportsmedier vælger at lave eller dække. Det er præmissen for nedenstående, og jeg håber de fleste af jer vil kunne bekræfte, at jeg er i stand til at komme med det postulat.
Men jeg vil forbeholde mig retten til at stoppe og op kalde det tankevækkende, når der f.eks. en torsdag aften spilles 1/8 finaler i DBU Pokalen og resurserne er fordelt, som de var i denne uge.
I Farum Park kl. 18.00 spillede landets to mest formstærke hold mod hinanden i FCN og FCM. Kampen var endda en gentagelse af de seneste to års finaler. Med 11-12 potentielle ligalandsholdsspillere og 3-4 A-landsholdsspillere på banen.
Jeg vil ikke nævne, hvem der ikke var til stede fra mediernes side, fordi det er betydeligt mere overskueligt at gøre det modsatte og i stedet sætte navn på de medier som mente, det var en relevant begivenhed at dukke op til:
Politiken (landsdækkende)
P3 – ikke livedækning (landsdækkende)
Herning Folkeblad (lokal)
Frederiksborg Amts Avis (lokal)
Sport-Nord.dk (lokal)
Jeg ved at flere af de landsdækkende aviser, bureauer, fodboldsites og blade havde 3-4 journalister på Brøndby Stadion til kampen mellem BIF og FCK. Jeg skal på ingen måder forsøge at overbevise nogen om, at der på forhånd skulle være mere sex, flere hits eller større overskrifter i Farum Park selvsamme aften. Men når nu der som nævnt var reportere nok i marken den aften fra flere medier, så mener jeg alligevel det er tankevækkende, at fordelingen af dem endte, som den gjorde i torsdags.
Beslutningerne omkring fordelingen af en redaktions resurser foretages vel efterhånden langt hen af vejen ud fra et økonomisk perspektiv. Det er en ærlig sag, som klubberne skal være de første til at acceptere og arbejde ud fra. Hvor kan vi som medier tjene mest på at være? Men hvis vi skal være ærlige, så kan vi vel så også aflive den sidste rest af myten omkring, at historien og helhedsbilledet også har noget at skulle have sagt i forhold til troværdighed og servicering af læserne/brugerne/seerne/lytterne.
Og så er jeg næsten færdig med at hoste. Afslutningsvis vil jeg dog lige komme med et økonomisk og et journalistisk perspektiv på fordelingen denne navnkundige torsdag aften, når nu det sportslige alene ikke var nok til at få skåret kagen anderledes.

Først det økonomiske:
Jeg ved, at flere redaktioner modvilligt, men alligevel bestemt, gerne slipper slanterne for at sende en reporter (og måske en fotograf/kameramand) til Mallorca for at interviewe en bestemt dansker. Havde man sendt én af sine reportere til Farum Park og nøjes med 2-3 stykker i Brøndby, så kunne man have fanget ham herhjemme i stedet for – helt uden flybillet og hotel. (se foto)
Og så til den gode historie (med et smil på læben):
Måske er den mest til den mere kulørte del af branchen. Og dog havde den nok ligget højt på top-10 over mest læste artikler på både eb.dk og sporten.dk, når nu jeg tænker over det. Personligt ville jeg da enormt gerne have læst opfølgningen på FCM-træner Glen Riddersholms råb ud på banen med få minutter igen:
”Sly, are you ready for the long one? Are you ready to go deep?”
Men man skulle jo have været der for at høre det.
Jeg er – som altid – lydhør over for alle mere eller mindre begavede ind- og sidespark.

MVH
Christian Wolny
Mediechef FC Nordsjælland
30533490