Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DBU fik revanche

Torsdag d. 7. juni 2012

Den traditionsrige kamp mellem DBU og Journalistlandsholdet blev afviklet på en kunstgræsbane i Kolobzreg i Polen.
Efter to gange 30 minutter var stillingen 2-2.
Afgørelsen skulle derefter falde på straffesparkskonkurrence, og her vandt DBU med 9-8.

Presseholdet blæste til angreb fra kampens start og kunne have ført 3-0 efter syv minutter.
Gregers Axelsen åbnede scoringen efter tre minutter efter kampens smukkeste angreb, det gamle Hvidovre-talent Jonas Bo Nielsen var alene med målmand Lars Høgh, der klarede, og Kenneth Møller Pedersen havde et forsøg på overliggeren.

Efter en halv snes minutter gik gassen af ballonen hos journalistlandsholdet.
DBU, godt styret af Ebbe Sand og Morten Wieghorst, satte sig på kampen og fik udlignet på et flot langskud fra Ebbe Sand efter 17 minutter.

Presseholdet kunne ånde lettet op, da Jens Bangsbo ikke fik scoret på en frispilning fra Ebbe Sand i de sidste sekunder før pausen.

I anden halvleg scorede Ebbe Sand til 2-1 efter 18 mintter,men i sidste minut udlignede Kenneth Møller Pedersen direkte på frispark uden chance for en flyvende Lars Høgh.

Den polske dommer var på vej hjem med kone og sin lille datter i hånden, da han blev kaldt tilbage for at afvikle straffesparkskonkurrencen.

Samtidig måtte DBU's landsholdslæge Søren Kaalund på overarbejde, fordi JP's Troels Henriksen havde pådraget sig en ledbåndsskade i højre ankel efter en rustikal tackling under klumpspil. Han måtte hjælpes fra anlægget.

I straffesparkskonkurrencen startede presseholdets suveræne keeper Peter Fiilsø Jensen med at klare Lars Høghs kanonskud, og da Henrik Nylander scorede til 1-0 for presseholdet, var der lagt op til en sejr til pressens skarpe penne.

Per Holm udlignede for DBU, Kenneth Møller Pedersen scorede sikkert til 2-1, Ebbe Sand udlignede til 2-2, og så gjorde Lars Høgh skaden god igen ved at klare Jes Mortensens skud.

Derefter scorede Jimmy Adidas for DBU til 3-2, Gregers Axelsen udlignede.
Morten Wieghorst scorede til 4-3, Morten Crone udlignede.
Morten Nedergaard bragte DBU foran 5-4, Christian Wolny udlignede.
Torben Storm scorede til 6-5, Jonas Bo Nielsen udlignede.
Jens Bangsbo scorede til 7-6, Jon Pagh udlignede.

Lars Berendt overraskede alt og alle ved at score sikkert til 8-7, Andreas Kraul udlignede.
Jesper Lauridsen, Danske Bank og DBU,måtte se sit skud klaretaf Peter Fiilsø, og så kunne Ritzaus stjernereporter Sami Don afgøre det hele, men han skød på overliggeren.
Henrik Kjær Jensen scorede til 9-8 - og så var det Nordjyskes Claus Jensen til at skyde. Han kunne ikke leve op til den nordjyske rekordmålscorer Kjeld Thorst, som scorede efter bare 17 sekunder mod Rumænien i 60'erne. Så lang tid behøvede Claus Jensen ikke for at misbruge straffesparket over for Lars Høgh, der sluttede med at klare - og sikre DBU sejren på 11-10 (2-2 + 9-8).

Bedste spillere:
DBU:
Lars Høgh, Morten Wieghorst og Ebbe Sand.
Journalistlandsholdet:
Peter Fiilsø Jensen, Andreas Kraul og Jes Mortensen.