Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Bestyrelsens beretning

Onsdag d. 6. marts 2013

Bestyrelsens beretning, skrevet af Andreas Kraul:

Kære kolleger, kære medlemmer af DS. Velkommen til årets generalforsamling.
Desværre er der igen i år nogle kolleger, som ikke længere er i blandt os, og derfor ikke kan være her i dag. Dem vil jeg traditionen tro gerne indlede med at mindes.
Henrik Eigaard, 50 år og tidligere redaktionssekretær på Tips-Bladet, er pludselig død.
Han døde af hjertestop få dage efter, at han havde været på en rejse til London.
Henrik Eigaard arbejdede for Fyens Amts Avis i flere år, inden han skiftede til Tips-Bladet. Senere valgte han at arbejde som freelance med reportager, interviews og portrætter inden for især fodbold, håndbold og idrætspolitik.
Han har også arbejdet med oversættelser fra svensk og engelsk til dansk.

Jørgen Steen Nielsen, tidligere sportschef på TV2 og DR-Sporten, er død efter længere tids sygdom. Han blev 65 år.

Jørgen Steen Nielsen dukkede op som et stort fodboldtalent, først i Nyborg og senere i B1909, og han kom på et stærkt ynglingelandshold sammen med bl.a. den senere A-landsholdsspiller Henning Munk Jensen.
Han valgte at satse på tv, og han blev landskendt via DR-sporten, hvor han var en af de unge løver i Gunnar Nu Hansens tid.
Jørgen Steen Nielsen nåede også at blive valgt som årets sportsjournalist i et teamwork med Claus Borre og Heinrich Lund i 1982.
Efter årene i DR og TV2 var Jørgen Steen Nielsen også en tur rundt om TV3, inden han vendte tilbage til DR og blev chef for DR-sporten.
Hans flotte løbebane blev skæmmet af en sag om ludomani, og efter denne affære arbejdede han mere anonymt på TV2, først på Bornholm og senere på TV2 News, langt væk fra rampelyset. Jørgen Steen Nielsen døde i november efter længere tids sygdom. Han blev 65 år.

Vagn Jensen, tidl. Ekstra Bladet, døde også i januar måned efter kort tids sygdom. Han blev 78 år.
Vagn Jensen var medlem af Danske Sportsjournalister til sin død. Han prøvede mangt og meget i sit liv, hvor han ud over journalistikken tilbragte mange år på Grønland, spillede divisionsbillard - og i de sidste år læste historie på Københavns Universitet.

Jeg vil gerne bede generalforsamlingen rejse sig og mindes vore afdøde kolleger.
ÆRE VÆRE DERES MINDE!
*
Da jeg stod her sidste år, befandt vi os på tærsklen til et af de rigtige store år for vores branche.
Vi vidste på forhånd, at 2012 ville bringe såvel en EM-slutrunde i fodbold, et Tour de France samt både Olympiske og Para-olympiske lege i London. Hvad vi selvfølgelig ikke vidste var, hvad der ellers ville dukke op af store historier som Lance Armstrongs fald med masser af tråde til dansk cykelsport, feriepengesagens store konsekvenser for dansk fodbold – ja, og senest en dansk fodboldspillers nye gørmål i det københavnske natteliv.
Det er vores branches vilkår. Vi kan planlægge meget, men er også tvunget til hele tiden at kunne reagere, omstille og være klar på at rykke på nye vinkler og udviklinger.
Her et år efter min seneste beretning synes jeg, at vi godt med stolthed kan se tilbage på et år med masser af god sportsjournalistik. De store øjeblikke blev formidlet med indlevelse og dygtighed både på tv, i radio og i de forskellige skrevne medier.
Og derudover er også de tunge og indviklede sager blevet løftet. Med kvalitet, synes jeg, hvilket bedst illustreres, når vi senere skal hylde de både de nominerede og vinderen af Årets Sportsjournalist 2012.
I forbindelse med Lances Armstrongs fald kunne jeg ikke lade være med at tænke tilbage på mine første år som sportsjournalist. Det var som 24-årig på Aktuelt i slutningen af 90’erne, hvor dopinghistorierne inden for cykelsporten for alvor begyndte at dukke op.
Siden har mange dygtige journalister ihærdigt holdt fast i de kritiske vinkler, selv om det absolut ikke altid har været populært i befolkningen, hos kilderne – ja, selv blandt kolleger. Men det viser sig jo, at det har været væsentlige historier. Og det er værd at huske på!
Det forgange år har endnu engang også budt på kritik af vores branche. Usaglig kritik, kan vi måske sige, men ikke desto mindre må vi forholde os til, at fordommene, om den fordrukne, ukritiske sportsjournalist fortsat lever. Selv om jeg godt nok ikke møder nogle i den travle verden med konstante krav og deadlines, jeg bevæger mig rundt i.
Det er en del af den her forenings berettigelse, at vi hele tiden sørger for at forbedre vores arbejdsforhold, dygtiggøre os og holde hinanden fast på vores fag og vores faglighed.
Derfor vil vi fra bestyrelsen også arbejde endnu mere målrettet på at arrangere fyraftensmøder, hjælpe med efteruddannelse og forbedre kontaktmulighederne til kilder på alle planer. Det er et stort mål for os i 2013.
Her skal vi også finde en ny samarbejdspartner. Vores aftale med Betsafe udløb 1. januar, og vi er nu i gang med sonderinger om nye muligheder.
*
Jeg vil også gerne benytte den beretning til at sende en række taksigelser. Samarbejdet med Danmarks Olympiske Komité og især Casper Hollerup fungerede fantastisk omkring OL og også kontakten til atleterne var efter sigende ekstremt velfungerende i London.
EM i fodbold var en logistisk udfordring af de helt store, men det danske pressekorps nåede frem og tilbage mellem Polen og Ukraine. Og i den forbindelse skal lyde et tak til Ulrik Bohse, der trak et stort læs for at gøre rejsevejen lettere.
Endelig vil jeg også gerne sende en tak til resten af bestyrelsen. Jeg har i det seneste år været hårdt ramt af sygdom i familien, hvilket har gjort, at andre har måtte træde til og trække et stort læs.
Sekretær Tommy Poulsen er fremdeles en fantastisk blæksprutte for vores forening og det samme gælder ikke mindst vores jern af en nordjysk kasserer i skikkelse af Flemming Olesen. Til jer og resten af bestyrelsen. Tak for hjælpen.
*
Til slut vil jeg glæde mig over, at vi i 2013 nu ikke alene er på facebook, men også twitter. At vi i maj måned er vært for en Nordisk Kongres med forhåbentlig mange unge kolleger fra vores nabolande, og at vi i 2014 kan se frem til en stor og dejlig medlemsfest.
Derudover søsætter vi i næste uge et tæt samarbejde med Divisionsforeningen. Vi har tre medlemmer med til Divisionsforeningens medieudvalgsmøde i næste uge og der vi vil dels formalisere samarbejdet og dels skabe initiativer, der forbedrer vores arbejdshold på de danske superligastadions og forhåbentlig også påvirke en bedre adgang til spillere og ledere i det daglige.
Derudover er vi i dialog med Syddansk Universitet. Her overvejer man at lave et center for sportsjournalistik, hvilket bliver med os i et tæt samarbejde. Dette er meget jomfrueligt og vi håber snart, at kunne fortælle jer mere. Jeg kan garantere jer, at dette er nytænkende for vores fag.
Endvidere forventer vi i forbindelse med Armenien-kampen til juni at kunne præsentere Daniel Agger i et fyraftensmøde her i byen. Daniel har klare holdninger om vores arbejde og ikke mindst har han eksempler, når et udramatisk interview ender i vilde avis- og netrubrikker og hvad konsekvensen er. Både for fodboldspillere og i sidste ende også for os. Daniel er interesseret, Lars Berendt er begejstret og nu mangler DBU’s informationschef bare at få overtalt Morten Olsen til at frigive Daniel i et par timer.
Udover alt dette, så forventer jeg selvsagt igen et stort år med masser af god sportsjournalistik.
Foreløbig slutter jeg min beretning og siger tak for mit andet år som formand.