Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ledigt job på Ritzau

Torsdag d. 14. marts 2013

Ritzau søger skarp nyhedsjournalist til sporten.
Du er uddannet journalist. Du er naturligvis dygtig, solid, alsidig, vidende om sport og hurtig. Du forstår vigtigheden af troværdighed, og du kan levere god journalistisk i løbet af kort tid. Du er tryg i mediebilledet og ser sociale medier og store omvæltninger som spændende udfordringer.
Du bruger ikke nødvendigvis alle dine vågne timer på at se sport, men du følger rigtig godt med. Især i fodbold og cykling, men også i håndbold, ishockey, tennis, golf, motorsport, boksning og alle andre sportsgrene.
Du er selvstændig, hvilket er en absolut nødvendighed, idet du ofte vil være alene på pinden med ansvaret for at overvåge, vurdere, prioritere og selv opsøge de centrale kilder og skrive de helt rigtige historier – fejlfrit og før alle andre. Til glæde for Ritzaus mange kunder.
Du er fleksibel, frisk på tidlige morgenvagter og hyppige aften-, weekend- og helligdagsvagter. Du er klar til at rejse ud i verden en gang imellem, men rejserne er ikke din motivation for at søge jobbet. Du søger, fordi du vil være en del af landets vigtigste sportsredaktion og sørge for, at langt størstedelen af de danske nyhedsmedier kan bringe de helt rigtige og fejlfrie historier, før andre opdager, laver og bringer dem.
Du er i stand til at se forskel på løse rygter og gode historier. Du er i stand til at gribe fat i den mest interessante vinkel og hurtigt lave nyheder og reaktioner til netkunderne, lydklip til radiokunderne og til at perspektivere dagens mest dagsordensættende historie til glæde for aviskunderne.
Du kan formidle, så læserne nyder læseoplevelsen, men du glemmer ikke, at i en nyhed skal det vigtigste stå først.
Har du tidligere skrevet og arbejdet med sport, er det kun en fordel, og har du erfaring med versioneringer til net, print, lyd osv. har du også her en fordel. Du forstår mediebilledets mange formater og magter dem.
Dine kolleger vil stille store krav til dig. Alle er vi afhængige af, at alle leverer på højeste niveau, og du tør give din mening til kende. Du er holdspiller og har det fint med at overlade dine gode idéer og historier til andre, når det giver bedst mening.
Du har overblik og er god til at håndtere stressede situationer og branchens strammeste deadlines. Du trives i et hektisk miljø, har et godt humør og fungerer på en redaktion med højt til loftet og en fri tone.
Der er i første omgang tale om et årsvikariat fra den 1. maj 2013 og frem til den 30. april 2014.
Har du spørgsmål til stillingen, kontakter du sportsredaktør Søren Romme – src@ritzau.dk – 2872 5358. Ansøgning og CV sendes til nyhedschef Søren Funch – sfu@ritzau.dk.

Deadline er 21. marts. Kl. 12.