Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Reception på ny sportsbog

Mandag d. 1. april 2013

Onsdag den 17. april udkommer bogen ’Sportens Stemmer’ og i den anledning er der reception fra klokken 16 til 18 hos DR FYN, Lille Tornbjergvej 10, Odense SØ

Alle sportsjournalister er naturligvis velkomne. Bogen handler om vores eget fag. I dette tilfælde dog først og fremmest med vinkel på radio og tv. Og med fokus på de der kommenterer.

Bogen er den første af sin art og udkommer på Turbineforlaget, Århus.

I bogen medvirker 13 sportskommentatorer: Svend Gehrs, Flemming Toft, Jørn Mader, Peter Piil, Andreas Kraul, Morten Hausborg, Thomas Kristensen, Frank With, Jonas Andersen, Lone Pagh, Henrik Liniger, Jens Jørgen Brinch og bogens forfatter Erik Nielsen.

Tilsammen repræsenterer de tusindvis af både fodbold- og håndboldkampe, masser af cykelløb, slutrunder og OL’er.

Det er ikke en håndbog i, hvor man kommenterer sport på radio og tv.

Bogen er baseret på de medvirkendes anekdoter om folk de mødte, ting de oplevede.

Kommentatorerne fortæller om livet som sportsreporter. Om at planlægge livet efter turneringsplanen. Om eksponering. Succes og fiasko. Om afhængigheden af, at din arbejdsplads har det stofområde, du er bedst til. Om forskellen på at lave tv og radio. ’Kendt eller kult’, som Morten Hausborg formulerer det.

Der er masser af muntre beretninger – også fra en svunden tid, hvor fodboldlandstræneren ikke hed Morten Olsen, og hvor disciplinen var knap så stram.

Kommentatorerne husker tilbage på gyldne øjeblikke, hvor de eller andre reportere har ’ramt den lige i røven’, og vi får et indblik ikke mindst i, hvordan disse mennesker brænder for deres profession og ’verdens bedste job’.