Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Presserådgivning fra AIPS til storarrangører

Mandag d. 22. april 2013


AIPS har taget et nyt initiativ, der både vil kunne gavne sportsjournalister generelt hvad angår arbejdsvilkår, og som vil kunne styrke AIPS´økonomi i al almindelighed.
Man er i færd med at lave en ”Press Operation Commission”, som skal kunne tilbyde assistance, råd og vejledning til arrangører af store idrætsbegivenheder, hvortil der kommer mange pressefolk.
Konstantinos Vernikos, græker og en af de bærende kræfter bag organisationskomitéen ved OL i Athen i 2004, er tiltænkt rollen som den ny kommissions ”ExecutiveDirector”.
Han præsenterede på kongressen i Sochi de tanker og ideer, der ligger bag AIPS´s presse-kommission, nemlig det, at en organisationskomité her hos én ressource kan hente den hjælp og vejledning, de har brug for i bestræbelserne på at optimere hele medie-håndteringen omkring et stort idrætsarrangement.
Det er ting som indkvartering, transport, akkreditering, opbygning af mediecenter, medieguide, foto-operation, telekommunikation, brug af frivillige, budget og mange flere af de funktioner, der hører sig til, hvis et stort idrætsarrangement skal forløbe gnidningsfrit.
AIPS tilbyder sig – mod betaling – denne konsulentrolle, og præsident Gianni Merlo understregede på kongressen, at man her får en rigtig, god mulighed for at påvirke de arbejds-, opholds- og økonomiforhold, vore medlemmer kommer ud for.
Samtidig behøver AIPS ikke at føle, at man er nødt til – som nu – at stå med ”hatten i hånden” og bede om tilskud fra store organisationer som FIFA, IOC og lignende, men skaber basis for at få egne indtægter, skabe nogle lønnede jobs, få flere medlemmer og bane vejen for nye samarbejdspartnere.
Kongressen gav mandat til, at projektet fortsættes og nu går ind i en mere detaljeret planlægning under Konstantinos Vernikos’ ledelse.