Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Noter fra AIPS-kongressen

Mandag d. 22. april 2013


Mohammed Ali og Joe Frazier i spidsen
– Der var test af et nyt, elektronisk stemme-apparatur på kongressen i Sochi, dagen før der skulle vælges ”ExecutiveCommittee”. Og det forløb absolut ikke gnidningsløst, for selv om 103 stemmeberettigede var til stede, så lykkedes det aldrig at få flere end 93 til at stemme teknisk korrekt under prøven. Nogle klagede over, at de ikke kunne stemme på kandidater, der stod opført på stemmesedlen med to-cifrede tal. Andre fattede ikke, at deres stemmeafgivning kun var gyldig, hvis man stemte på nøjagtig det antal, der skulle vælges i hver kategori (eksempelvis fire vicepræsidenter og 13 medlemmer). Det gik også galt, når kandidater, der stillede op til flere end én kategori, skulle slettes, hvis de nu var valgt til den første kategori. Men et stod klart ved prøvevalget: Mohamed Ali blev ny præsident, med Joe Frazier som 1.st. vicepræsident. Hvor mange fejl, der siden blev gjort, da det rigtige valg stod for, fortaber sig i uvished, men der var eksempelvis kun 98 godkendte ”stemmesedler”, da Michael Kuhn, Østrig, blev valgt til ny kasserer. Og her var der kun to kandidater.
Siden var der fem kandidater til fire poster som Vicepræsident, og hele 26 kandiderede til de 13 pladser til pladsen som Member.

Næste stop Baku
Aserbadsjans hovedstad Baku bliver næste AIPS kongresby. Det er den 77. i rækken, og Baku har allerede vist sin duelighed, idet man har huset et AIPS Executive Board Meeting, ligesom man har været vært for et ”Young Reporters Programme” i AIPS-regi, et arrangement, hvor unge journalister er blevet skolet og oplært i rollen som sportsreportere.
9000 AIPS-kort
Antallet af udstedte AIPS-kort for perioden 2012-13 er det hidtil største i foreningens historie. Man har rundet 9000, hvilket er godt 600 flere, end man var oppe på i den forgående periode. Europa er førende med cirka 5000 kort. Til orientering har medlemmer af Danske Sportsjournalister indløst 78 kort.

Økonomisk overskud
AIPS formåede at komme igennem 2012 med et overskud på godt 17.000 schweizerfranc (cirka 105.000 kr.). I parentes bemærket er det samme beløb, vi præsterede i Danske Sportsjournalister i det forgangne år.

Tre nye medlemslande
AIPS-kongressen vedtog optagelsen af tre nye medlemslande, som har dokumenteret deres struktur, vedtægter og økonomi i overensstemmelse med gældende kriterier. Det er Afghanistan, Syrien og Taiwan, som nu er fuldgyldige medlemslande.

To nye æresmedlemmer
På foranledning af præsident Gianni Merlo applauderede kongressen, at den afgående, portugisiske kasserer af AIPS, Jorge Ribeiro, samt det afgående Executive-medlem, ManoucherZandi, Iran, efter lang og tro tjeneste blev udnævnt til æresmedlemmer af AIPS.

Vi skal til Mon-te-vi-de-o, Luffe
Allerede nu står det klart, at Uruguay skal være vært for den AIPS-kongres, der skal afholdes i 2015. Sydamerikanerne har tidligere arrangeret kongres. Det var i 1998, og ved den lejlighed også i hovedstaden Montevideo.

Sochi er klar
De olympiske vinterlege i Sochi om knapt et år (7. til 23. februar 2014) er et prestigeprojekt for de russiske arrangører, og AIPS-kongressens medlemmer fik ved selvsyn at se, at Sochi er klar. Ganske vist foregår der stadig masser af byggeri og vejanlæg, men eksempelvis er alle arenaer – undtagen det stadion, der skal huse åbnings- og afslutningshøjtideligheden, Fisht Olympic Stadium, færdigbygget og funktionsdygtige. Ishockeyhallen BolshoyIceDome, med plads til 12.000 tilskuere, var således i brug for U/18 Ishockey-VM under kongressen, og andre arenaer har også været anvendt til store stævner allerede. Men der var ikke meget sne at se i bjergene, hvor de alpine konkurrencer skal foregå. Arrangørrene forsikrer dog, at det ikke bliver noget problem. Og så er man stolte af at kunne præsentere de mest kompakte lege i OL’s historie. Alle haller er i gå-afstand, og en nyanlagt jernbane forbinder hal-området med det alpine område på blot 28 minutter.