Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ib Søby udgiver roman

Mandag d. 17. juni 2013

Spændingsroman om en af de største genistreger i dansk militærhistorie
6. JULI
Mod, kærlighed, svigt og drab

Kan købes hos boghandlere og på internettet

6. juli 1849. Fæstningsbyen Fredericia har igennem længere tid været belejret af slesvig-holstenske oprørere. Situationen tilspidses time for time. Forløsningen kommer om natten. Den danske hær foretager her et succesfuldt udfald, hvor oprørshæren eftertrykkeligt bliver slået, og efterfølgende flygter over hals og hoved.

HISTORISK AUTENTISK ROMAN
Hvad var hemmeligheden bag det overraskende udfald fra den belejrede fæstningsby? En afgørende årsag har formentlig været den populære norsk/danske general Ryes taktiske manøvre, der rent bogstaveligt betød, at fjenden på det nærmeste blev taget på sengen inden de overhovedet nåede at få øjnene op.
De dramatiske begivenheder i tiden før, under og efter slaget opleves og fortælles af den unge danske løjtnant Niels Peter Nielsen, der er romanens fiktive hovedperson.
Hans angst og gru for krigen og alle dens uhyrligheder, og hans lidenskabelige forelskelse i den reformerte købmandsfrue, er det eksistentielle omdrejningspunkt for den unge hovedpersons voldsomme og dramatiske skæbne.
En uprætentiøs roman, hvor historiske fakta går hånd i hånd med fængende fiktion. Et forhold, der afstedkommer, at der også opstår en række helt uforudsigelige og spændende situationer i bogen.

6. JULI
Ca. 528 sider. Vejl. udsalgspris kr. 199,95.
Udkommer 6. juli 2013.
Læs mere på www.muusmann-forlag.dk eller facebook.com/muusmannforlag.

Kontakt: Hanne K. Muusmann
Mail: hanne@muusmann-forlag.dk
Mobil: 28 10 67 50
Telefon forlag: 33 16 16 72

Om forfatteren:
Ib Søby, tv journalist. Kommentator på VM serien i Speedway på dk4. Skrevet den anmelderroste bog ”Speedwayliv”. Skrevet talrige artikler og produceret en lang række tv-programmer om musikere, kunstnere og forfattere.
I sine teenageår boede Ib Søby i Fredericia. Her blev kimen lagt til at skrive en bog om byens dramatiske historie.
Mail: ibs@dk4.dk
Mobil: 30 45 23 01