Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkreditering til VM-slutrunden i fodbold i Brasilien

Torsdag d. 5. december 2013

Træning A-landsholdet
Akkreditering: 2014 FIFA World Cup – Brazil

Ansøgning om akkreditering til VM-slutrunden i Brasilien starter den 7. december og løber frem til den 31. januar.
Som det var tilfældet ved VM-slutrunden i Sydafrika, er Danmark blevet tildelt et fast antal pladser, som erfaringsvis er dækkende for danske mediers efterspørgsel.
FIFA har pålagt fodboldforbundene i hvert enkelt land at koordinere akkrediteringsansøgningerne. Det sker ved at afdække antallet af interesserede medier og tildele dem pladser i henhold til den danske kvote og efterfølgende fremsende et unikt user-id og en akkrediteringsnøgle til pågældende medier, der med disse kan ansøge via FIFA’s akkrediteringssystem.
Såfremt der er flere ansøgere end pladser, vil pladserne blive fordelt i samarbejde med Foreningen af Danske Sportsjournalister.

Meld tilbage hurtigst muligt
For at sikre bedst mulig udnyttelse af den danske kvote bedes hvert enkelt medie vende tilbage med de ønskede antal pladser i kategorierne: Journalister og Fotografer. Det er ikke nødvendigt at oplyse navn på de pågældende. Dette skal først tilknyttes, når I selv skal ansøge direkte om akkreditering via FIFA’s Quota Management System.
Tilbagemeldingen skal ske til Jacob Wadland på jwad@dbu.dk
Deadline for tilbagemelding er fastsat til den 5. januar 2014.

Rettighedshavere og ikke-rettighedshavere TV/radio
TV- og radio rettighedshavere er IKKE inkluderet i den danske kvote. De skal ansøge direkte hos FIFA i henhold til aftale.
Ikke rettighedshavere på tv- og radiosiden indgår i den danske kvote, men har kun adgang til stadion på ikke-kampdage (non-matchdays) .
Internationale nyhedsbureauer skal ansøge direkte hos FIFA, mens nationale nyhedsbureauer skal ansøge via fodboldforbundet.

Vigtige datoer
7. december: Åbning af FIFA Media Accreditation Quota Management System
5. januar: Sidste frist for VM-tilmelding til DBU på jwad@dbu.dk
8. januar: Fremsendelse af akkrediteringsnøgler til de medier, der har fået tildelt pladser jf. den danske kvote
31. januar: Sidste frist for ansøgning af akkreditering

Registrering hos FIFA
Man skal være registreret hos FIFA, før man kan bruge ovenstående nøgler. En del vil allerede være registreret, såfremt man dækkede VM-slutrunden i Sydafrika, eller en af FIFA’s efterfølgende turneringer.
Såfremt det ikke er tilfældet, skal man sørge for indledningsvis at registrere sig på http://media.fifa.com/registration.
Udsendt af: Jacob Wadland