Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Nekrolog om Steen Ankerdal

Onsdag d. 13. august 2014

Vi har mistet en af vore største personligheder og en rigtig god kammerat.
Steen Ankerdal døde på Riget tirsdag den 12. august efter lang tids kamp mod en kræftsygdom.

Steen Ankerdal kæmpede tappert mod sygdommen.
Som han sagde en aften i Parken:
- Det kan godt være, jeg dør af det her, men jeg har det sgu godt.
Sådan var Steen.
Han var glad og positiv.
En stor begejstret dreng med et stort engagement og en mand med meninger. Han var skøn at diskutere med, og han havde en gennemslagskraft, der satte tingene på plads, når der var uenighed om stort eller småt.
Sådan blev det.
Selv når han var mærket af kræften, havde han kræfter til at vise sit sande humør.
Han havde et humør, der smittede.

Steens største problem var klokken og kalenderen. Han kunne være endog meget vanskelig at få artikler fra til medlemsbladet i tide, og det gav ham også problemer med deadline i det daglige, men uanset hvor meget vi drillede ham med denne brist hos en stor skribent, havde han kun et smil til overs, og man kunne aldrig blive rigtig gal på ham, for han havde sin egen charmerende facon at klare det på.

Steen var en stor arbejdskraft for Danske Sportsjournalister. Utrætteligt kæmpede han for de mål, vi satte os, og han var en tapper bannerfører midt i sin sygdom.
Han skrev en del bøger, som solgte fint, og han optrådte på toppen af to af vore største dagblade som lederskribent med skarpe holdninger, ikke mindst i kampen mod doping.

Steen var KFUM'er, og det prægede ham på en god måde. Han var sportens mand, og vi har da også set ham tumle rundt på journalistlandsholdet som en habil spiller. Desuden tog han en tørn som træner og var bl.a. træner for KBU's talentfulde juniorhold med en spiller ved navn Frank Arnesen på holdet.

Jeg vil savne ham, især til kampene i Parken, hvor vi altid sad sammen og udvekslede erfaringer om foreningen og sporten i almindelighed. Han var en god kammerat, og jeg er taknemmelig for, at han i 1997 spurgte, om jeg ikke ville være med i bestyrelsesarbejdet i DS. Det har givet gode minder om mange store personligheder, ikke mindst om Steen Ankerdal.

Æret være hans minde.

Tommy Poulsen