Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Flemming Toft stopper på TV2

Torsdag d. 5. februar 2015

1. marts fløjter Flemming Toft tiden af som kommentator for TV 2. Herefter kan han se tilbage på en glorværdig karriere i dansk sportsjournalistik, hvor han de seneste mange år som kommentator med indlevelse og vid har talt sig ind i danskernes kollektive bevidsthed sammen med de sportsbegivenheder, han har kommenteret. I dag er der næppe mange, der ikke genkender hans navn og det legendariske 'Hut-li-hut', som han begejstret udbrød under EM-finalen i fodbold 1992, hvor Danmark vandt over Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen...
- annonce -
- Det har været en svær beslutning, meget svær, og den har været længe undervejs. Men nu er tiden rigtig, den nye sportskanal TV 2 SPORT er skubbet i gang, og der er plads til nye udfordringer. Det er nu, hvis jeg skal udleve og udføre en række ideer, tanker og projekter, jeg har gået med i en tid. Det første bliver at færdiggøre en bog om og med Ulrik Wilbek. Jeg har haft en fantastisk tid hos TV 2 med store udfordringer og store oplevelser, som jeg har forsøgt at formidle videre til danskerne ved at understøtte begivenhederne og ikke overgå dem. Jeg har været med helt fra starten, og har været heldig at have været med i alle de store ting, fortæller Flemming Toft.

Slutrundernes mand hos TV 2
Flemming Toft har været ansat hos TV 2, siden kanalen gik i luften i 1988. Han har bl.a. kommenteret ti slutrunder i fodbold, otte sommer-OL og fem vinter-OL, og så har han senest været med til at lancere TV 2 SPORT, der gik i luften 9. januar.

- Det er en stor stemme i dansk sportsjournalistik, vi 1. marts siger farvel til. Igennem sin store personlighed, begejstring og viden har Flemming udviklet kommentatorgenren og fællesskabet om sport i Danmark. Det er en institution, der takker af, og jeg tillader mig på danskernes vegne at sige tak for det fantastiske selskab. Også på det personlige plan vil jeg savne samværet med mennesket Toft, og det er derfor med vemod, at jeg siger farvel til Flemming, men jeg forstår hans beslutning og ønsker ham al held og lykke med fremtiden, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2.