Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Derfor gik titlen til Jeppe Brock og Chr. Heide

Søndag d. 8. marts 2015

Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen blev hædret som årets sportsjournalister på generalforsamlingen på Amager.

De modtog titlen ’Årets Sportsjournalist 2014’ for deres afdækning af, hvordan Dansk Boldspil-Union (DBU) udbetalte særligt formandshonorar og pension med tilbagevirkende kraft på i alt 2,25 mio. kroner, uden at det folkevalgte repræsentantskab og endda dele af bestyrelsen for landets største idrætsforbund kendte til aftalens indhold.

De beskrev i et artikelforløb, hvordan DBU midt i en økonomisk krise besluttede at honorere sin frivilligt afgående formand med et beløb svarende til en fjerdedel af årets underskud.

Det folkelige bagland kendte intet til aftalen og rasede. Den afgående generalsekretær stod ved, at han havde advaret mod beslutningen. Danmarks Idrætsforbunds formand gjorde sagen til et emne i sin årlige beretning og tog afstand fra beslutningsprocessen. Kulturministeren irettesatte fodboldens beslutningstagere. Og DBU nåede frem til den erkendelse, at dansk fodbold aldrig igen må opleve en tilsvarende sag.

Med effektiv udfoldelse af fundamentale journalistiske dyder varetog Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen i artikelserien mediernes rolle som vagthund i forhold til magthavere. Misforholdet mellem beslutningstagernes og baglandets interesser blev dokumenteret med fair gengivelse af den angrebne parts synspunkter i hele processen frem mod erkendelsen af, at der er grund til at handle anderledes i fremtiden.

Et eksempel til forfølgelse i alle former for journalistik og dermed et indlysende valg ved kåringen af ’Årets Sportsjournalist’.