Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Flemming Olesen til AIPS-møde i Paris

Søndag d. 15. marts 2015


Nordisk møde i Paris
Traditionen tro benyttede de nordiske delegerede til AIPS-kongres - denne gang i Paris - lejligheden til at drøfte fælles anliggender.
Norge, Sverige, Finland og Danmark gjorde hver især rede for, hvad der er af bevægelser i deres respektive lande.
Islands enlige deltager dukkede ikke op til vort møde.
Finland er arrangør af dette års Nordisk Kongres. De er undervejs med en officiel indbydelse til et arrangement, der finder sted i og omkring Helsingfors i slutningen af maj.
Hver gæstende nation kan sende fire delegerede.

AIPS Europe
Der var repræsentanter for 36 lande til stede, da AIPS Europe holdt sit møde under AIPS-kongressen.
Her blev der blandt andet redegjort for det tunge arbejde, der gøres for at få EU-kommissionen til at anerkende retten til fri formidling og adgang til kilder.
David Naert, belgisk forkæmper på dette felt, kunne således berette, at han var blevet afkrævet gebyr af belgiske arrangører af et cykelløb - for at stå ude på landevejen og kommentere i radio fra løbet.
- Hvad bilder de sig ind ? Vi, sportsjournalister, har sørget for, at de i det hele taget har et produkt, de kan sælge til tv. Og så vil de takke os på den måde og smide os ud, sagde belgieren blandt andet. Og han betalte naturligvis ikke.
Den europæiske kamp for at få en lovgivning igennem på dette område blev rost af andre kontinenter også. Man ser faren for, at det er noget, der kommer snigende også her, hvis ikke der er en klar lovgivning at henvise til.
AIPS Europe har i øvrigt planlagt sin egen kongres i Minsk i Hviderusland. Datoer, formeltlig 5.-7. oktober i år.

Young Reporters
AIPS-præsident Gianni Merlo glæder sig over, at stadig flere internationale forbund tager godt imod det uddannelsesprogram, "Young Reporters", som AIPS har fået op at køre.
De unge reportere var også i arbejde på kongressen i Paris, ligesom man havde 10 af dem på kursus i Doha Qatar ved VM i svømning. Også under håndbold-VM samme sted, var der unge reportere i skole, og der bliver nu et projekt i Baku i juni for 10 unge , når der holdes European Games i Aserbadsjan.

Økonomisk overskud
AIPS-kasserer Michael Kuhn, Østrig, kunne fremlægge et regnskab, der viser et overskud på 56.185 Schweizerfranc - det svarer til knap 400.000 kr. Og selv om der nu er kommet en ekstraudgift for AIPS i form af kongres-aflysningen i Uruguay, og deraf påtvungne udgifter til kongressen i Paris, så ligner også 2015 et overskudsår, især takket været den underskrevne kontrakt med Abu Dhabi Media, der kaster priser af sig til medlemmerne, og cool cash ind i Kuhns regnskaber. AIPS var ved årets begyndelse god for en formue på 793.000 Schweizerfranc, godt 5,5 millioner kr.

Tilbage til Doha, Qatar
Næste års AIPS-kongres, den 79. i rækken, skal finde sted i Doha, Qatar. Dermed vender de delegerede tilbage til den arabiske stat efter 10 år, idet Doha også husede kongressen i 2006.

Tre resolutioner
AIPS-kongressen sendte tre resolutioner af sted, en til OL-arrangørerne i Rio de Janeiro over urimeligt, høje hotelpriser. De hidtil dyreste, vi er mødt med, sagde præsident Gianni Merlo om priser på 280 dollars for et rum. Der var også en opsang til IOCs etiske kommission vedrørende deres forbud til byer, som kandiderer til OL-værter, om ikke at måtte invitere journalister til at se faciliteter an og selv bedømme forholdene. Endelig var der "sur smiley" til en række landes olympiske komiteer over den måde, de distribuerer adgangsbilletterne til OL - ofte uden om de nationale sportsjournalisters forbund. Det er ikke mindst i Afrika, der har vist sig problemer på dette felt.