Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Årets Fortæller skal undervise i Gambia

Onsdag d. 20. maj 2015


Kære kolleger
Det er med glæde, at Danske Sportsjournalister i julikan sende den første af forhåbentlig flere medlemmer til Afrika, nærmere bestemt Gambia, for at undervise kolleger i sportsjournalistik med særligt fokus på radiomediet.
Efter opslag på hjemmesiden og de sociale medier kom der 13 ansøgninger om at gøre en frivillig indsats for at styrke det faglige niveau hos kollegerne i Gambia, hvilket har imponeret både os i bestyrelsen og organisationen GAMES (og Danida), der har stået for det praktiske omkring opholdet samt udvælgelsen af den første udsendte.
Valget er faldet på Morten Hausborg fra DR Sporten, der så sent som i marts blev kåret til Årets Fortæller 2014 ved Danske Sportsjournalisters store galleaften – og som har mere end 20 års erfaring med sportsformidling i radioen.
Også Christian Bækgaard, Erik Berth, Nicolai Lisberg, Nadia Filt, Troels Henriksen, Lars Andersson, Rasmus Bruun, Hans Krabbe, Tim Houman, Steen Bille, Henrik Fallesen og Frits Ahlstrøm udtrykte ønske om at komme af sted. Det er allerede aftalt at undersøge mulighederne for et yderligere samarbejde, så den stor interesse og vilje til at gøre en forskel kan blive udnyttet.
Formanden for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, udtaler:
Det er med stor glæde og en del stolthed, at jeg har fulgt med i, hvordan en lang række af ekstremt velkvalificerede kolleger fra DS har vist interesse for projektet i Gambia.
Det bekræfter mig i, at det er en rigtig vej for Danske Sportsjournalister at engagere sig i at arbejde med efteruddannelse af sportsjournalister i Afrika og andre dele af verden, hvor vilkårene for at dygtiggøre sig ikke er lige så let tilgængelige som for os i Danmark.
I DS-bestyrelsen vil vi derfor arbejde videre med et samarbejde med kollegerne i Gambia, og derfor vil der også fremover komme lignende muligheder som den her. Derfor vil vi også gemme alle ansøgninger som et udtryk for interesse, når vi planlægger det videre forløb.


--
--------------------------------------------------------------------------------------------
Andreas Kraul
Journalist, DR Sporten

DR
DR Byen
Emil Holms Kanal 20, opg.6-5
DK-0999 København C
T +45 3520 3040
D +45 3520 4973
M +45 2149 0456
aku@dr.dk
www.dr.dk
--------------------------------------------------------------------------------------------