Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

De gamle drenge hyggede sig

Onsdag d. 27. april 2016


Fin stemning og hygge ved den årlige sammenkomst hos Fridas i København

Af Poul Erik Andersson

En regndiset dag i april samledes seniorklubbens medlemmer til endnu en sammenkomst hos Fridas på Gammel Kongevej i København. Vi fik vendt og drejet vores arbejdsmæssige fortid – den gang vi skrev på skrivemaskine med to fingre, men hvor vi også havde en anstændig deadline, så ingen brød sammen med stress. Der var altid tid til at kvæle en håndbajer og ringe hjem til konen og sige: ”Jeg bliver lidt forsinket skat.”
Og nu sad vi på denne herlige restaurant med speciale i stegt kalvelever med bløde løg, ristede champignons, bacon, tomater, hvide kartofler og flødesauce.
Vi blev talt op til 25 fremmødte, og vi konstaterede hurtigt, at ingen fra sidste års samling var afgået ved døden. Men flere havde taget endnu et par kilo på.
- Vi lever godt, sagde den altid glade Per Larsen - i dag er bosiddende i Spanien. Han var på en smuttur til Danmark og kiggede ind. Men som han sagde: ”Konen venter hjemme i 25 graders varme sammen med alle vores international venner.”
Alder betyder meget i vores forening, så vi måtte lige lave en ”top 3,” hvor Flemming Nielsen indtog førstepladsen med 82 år, Halvor Rasmussen på andenpladsen med 81 år og Hans Grønfeldt med brækket hofte og to nye knæ fik en fin tredjeplads med 78 år.
Samme Grønfeldt underholdte om de gode gamle dage sammen med en veloplagt Erik Berth. Men ellers var der hyggesnak i små grupper, hvor silden, øl og snaps gled ned i fint tempo. Vores formand Andreas Kraul mødte op og sagde pæne ord, men havde ikke alderen til at spise mandekost, så det blev overvejet, om han skulle have børnemenuen: Fiskefilet og pomme fritter. Vi frygtede dog mere, at han allerede i ånden var på vej til sin nye arbejdsplads i Århus og ville bestille en Ceres!
Man skal ikke underkende denne sammenkomst, der virker godt blandt ældre kolleger. DANSKE SPORTSJOURNALISTER har udviklet sig til en forening med mange grene og megen forståelse for, at vi uanset alder skal trives i foreningen og være glade for, at vi i tidernes morgen re valgte sportsjournalistens liv. Seje er vi ført som bevis i skikkelse af Mogens Jacobsen, 71 år. For 38. gang tager han af sted Tour de France. Som Mogens sagde til denne skribent: ”Skal jeg dø, skal det være på en fransk landevej.”
Sådan: barske og ukuelige er vi – lige til det sidste!