Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Farvel, Helge

Fredag d. 13. maj 2016

Helge Weng

Chefredaktør Hans Krabbes tale til Helge Weng i dag, 13. maj, ved Helge Wengs afskedsreception på Midtjyllands Avis:

Den her er til dig, Helge Weng …

Der er tale om et helt særligt øjeblik, når en mand aftræder til civil efter mere end 45 år i avisens tjeneste.
Det er specielt for avisen. Vi tager afsked med et menneske, der næsten har været beskæftiget i virksomheden i en tredjedel af dens historie. Du er mere end nogen anden bærer af overleveringen. Når du går hjem, bliver vi lidt fattigere, fordi der med dig forsvinder så mange års erfaring og viden om, hvordan Silkeborg Avis - Midtjyllands Avis - var engang - og hvordan avisen er blevet det, den er i dag.
Men det er jo også en helt særlig dag for dig. Ikke at du skilter med det, for sådan at hænge følelserne uden på de pastelfarvede skjorter og matchende striktrøjer, det gør du ikke. Når det går vildt til, trækker du skævt på smilebåndet og fyrer lidt ironi af i lette byger - og så er den ged barberet.
Du har ikke kun arbejdet som sportsjournalist. Du ER sportsjournalist. Af den gode, gamle skole. Håndværkeren, der kan sin metier. Der kan sine stillinger. Der kan sin klub ud og ind. Der kender sine kilder på travet. Firmaets mand. Fagets mand. Kollegernes mand - i al sin underspillethed - for det er sådan, du kan lide det. Der mangler kun 40 cigaretter om dagen, så var du indbegrebet af en sportsreporter.
Men det sidste ligger uendelig fjernt fra dig. Du har - i en verden med deadlines og pres - formået at passe godt på dig selv, og derfor er det en Weng i topform, der nu går hjem. Det er godt at se, at du har fysikken til at gøre gode ting i din tredje alder.
Men når du i en stille stund tænker: mon Jens er færdig med sine sider? Har Peter husket rundstykkerne? Hvordan mon Kjellerup stiller op på lørdag? Når de dage bliver for tunge - og fru Weng måske for krævende med havearbejdet - så kom forbi. Du vil altid være velkommen på redaktionen.
Man laver dem ganske enkelt ikke som dig længere, Helge Weng. Så fløjtende ligeglad med promovering, hæder og ære, at det er en velsignelse, du aldrig ramte Twitter, Facebook og Instagram. De platforme var tørret ud i løbet af en eftermiddag hos dig. Du er nemlig ikke en, der flasher. Og da slet ikke dig selv. Til gengæld leverede du samvittighedsfuldt høj kvalitet dag ud og dag ind i samfulde 45 år og mere til. Det er sindssygt godt gået, og jeg er stolt over, at jeg nåede at få lov til at være en lille smule chef for dig.
Blot to fejl har jeg spottet, Helge ... Din veneration for AGF og Tottenham Hotspurs. Men lad nu det ligge. Nu får du muligheden for at blive fuldtidssupporter i begge klubber. Tro mig, de har brug for det.
Tak for kampen, Helge Weng ...
Vi ses derude.