Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny sportsbog på gaden

Onsdag d. 22. november 2017Vojens på isen – den nye æra - er på gaden på fredag
I 2008 skrev forfatterne Per Jessen og Michael Søvsø bogen ”Vojens på isen – en krønike om et ishockeyhold.” Det var historien om ishockeysporten i Vojens fra 1963 og frem til 2008, og en bog, der blev udsolgt på rekordtid i og omkring den ishockeygale by.
Nu er opfølgeren ”Vojens på isen – den nye æra” på gaden. Den lanceres fredag 24. november i forbindelse med SønderjyskE’s hjemmekamp mod Herning i SE Arena.
Ishockeyfolket i Vojens kan se frem til 436 sider fyldt med velfortalte historier og gennemresearchede statistikker. Bogen har fokus på den seneste periode i sønderjysk ishockey, men trækker også linjer helt tilbage til stiftelsen i 1963.
- Der er mange fine historier at fortælle fra den seneste SønderjyskE-periode. Vi er for eksempel meget ydmyge over, at vi gennem SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen og Søren Stockfisch’ efterladte har fået lov at fortælle historien om det sygdomsforløb, Søren Stockfisch gennemlevede, inden hans alt for tidlige død i 2015, siger Michael Søvsø og Per Jessen.
Bogen er ligeledes fyldt med historier om mesterskaber, internationale meritter og forrygende finaleserier. Blandt andet SønderjyskE’s store slag mod Herning i 2014 og finalesejren i overtid i kamp syv i Frederikshavn i 2013.
Sejren i Frederikshavn var også kulminationen og afslutningen på Mario Simionis fabelagtige træneræra i SønderjyskE. Historien om al turbulensen omkring Mario Simionis afgang fortælles af hovedpersonerne selv.
Læseren kommer omkring skabelsen af SE Arena og portrætterer de mest populære imports fra den nye æra. Eksempelvis Tyler Gotto, Alfie Michaud og Samy Nasreddine.
Man kommer helt tæt på Dan Cemans overvejelser, da han overtog mesterholdet fra Mario Simioni i 2014 og samme Cemans tanker om de seneste, hårde sæsoner, hvor guldrusen er blevet afløst af to sæsoner uden medaljer.
- Med bogen Vojens på isen – den nye æra – vil vi gerne fortælle historierne på den rolige og fordybende måde. Vi har brugt adskillige timer på interviews og research, og har været så grundige som overhovedet muligt i vores historieskrivning, siger Per Jessen og Michael Søvsø.
Grundighed præger også det store statistiske afsnit, der gennemgår hele den sønderjyske ishockeyhistorie fra a til z med resultater, spillerprofiler og toplister helt tilbage fra 1963 og frem til i dag.
Endelig giver bogen også et historisk rids af perioden 1963-2008 som havde hovedfokus i den første Vojens på isen-bog. Nåede man ikke at få fat i det gamle værk, giver Vojens på isen – den nye æra – mulighed for at læse op på historien.
Vojens på isen – den nye æra – koster 299,- og kan købes ved lanceringen på fredag i SE Arena og derefter hos SønderjyskE Ishockey Support i SE Arena, Arnold Busck i Haderslev, Rødekro Boghandel og Vojens Boghandel.


--
Michael Søvsø
Freelance-journalist (DJ),
Skovgårdsparken 3,
5462 Morud,
Danmark/Denmark,
Tlf/Phone: +45 2243-7561