Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kold dukkert til ungt presselandshold

Tirsdag d. 5. december 2017


Presselandsholdet måtte fredag den 1. december se sig slået af FC Åben Modus. Journalisthøjskolens udvalgte vandt med 4-2 efter en kamp, hvor et ungt presselandshold ellers viste fine takter.

Det er, som vi alle ved, altid en kold fornøjelse, når man bevæger sig ind på stadion i Farum, og det var det naturligvis også, da presselandsholdet fredag den 1. december pudsede formen af mod FC Åben Modus.

Formanden selv havde udtaget mandskabet og valgt de 11, der skulle starte på plastgræsset i det nordsjællandske - herunder denne skribent, som fik debut på venstre back. En tung debut.

Et ungt presselandshold nåede at varme op i solide 12-13 minutter, inden opgøret blev sparket i gang, og det endte med en koldstart af en anden verden.

Efter 20 sekunder var Journalisthøjskolens udvalgte tæt på at overrumple den rød-hvide defensiv - men kastanjerne blev reddet ud af ilden i sidste øjeblik.

FC Åben Modus dominerede i kampens indledning, og gæsterne fra Aarhus bragte sig i front med 1-0 på en afslutning, der sad så yderligt, at Jonas Bo Nielsen i kassen var totalt uden chancer.

Formanden orkede ikke at overvære elendigheden, så han valgte at flå en debuterende venstreback af banen og udvandrede derefter for at komme hjem til højborgen og kommentere VM-lodtrækning.

Lidt efter lidt fik den rød-hvide midtbane ført an af Jonas Schwartz, Zak Egholm og Rasmus Dam Nielsen dog fat i kampen. Spillet blev flyttet længere frem på banen, og det resulterede i en udligning ved Mikkel Nøhr, som sendte bolden i netmaskerne efter fornemt forarbejde fra Frederik Rosendal.

Resten af første halvleg forløb med rød-hvid dominans, men chancerne for sejr led et seriøst knæk, da rutinerede Zak Egholm ud af det blå pådrog sig en fibersprængning i den ene læg - av.

Den uafgjorte stilling holdt dog frem til pausen, hvor gæsterne skiftede ud på samtlige pladser.

På trods af de friske stænger hos Åben Modus fortsatte presselandsholdet med at dominere på bolden, som blandt andre Martin Kring var god til at holde fast i. Alligevel var det gæsterne, der indledte målscoringen i anden halvleg og kom på 2-1.

Det blev dog fulgt op af en hurtig udligning til 2-2. Rutinerede Anders Kjærbye dukkede op i feltet efter en dødbold og skovlede bolden i kassen - til stor glæde for især ham selv. Et forsigtigt gæt vil være, at jubelskriget kunne høres på den anden side af motorvejen.

Omtrent midtvejs i anden halvleg gik det dog galt igen. Det så ufarligt ud, da en bold nærmede sig Jonas Bo Nielsen i målet, men pludselig tog bolden et uventet opspring, og keeperen var uden chancer for at stoppe den, inden den lå i netmaskerne. Sådan da.

Det pressede det røde-hvide mandskab frem på banen, og der var flere gange optræk til udligning. I stedet endte gæsterne dog med at udbygge føringen. Det skete få sekunder før slutfløjt, da de udnyttede en omstilling mod det storsatsende hjemmehold.