Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Info om OL i Tokyo fra Jakob Draminsky (DIF)

Onsdag d. 23. januar 2019

Hej (forhåbentlig) kommende OL-journalist/fotograf/redaktør

Jeg har glædet mig til at sende dig denne mail, da den er startskuddet til forberedelserne af verdens største sportsfest - OL. Med omkring 18 måneder – eller helt præcist 554 dage - til OL i Tokyo er akkrediteringsprocessen hermed skudt i gang. Og jeg har derfor brug for nogle informationer fra dig, hvis du skal være med til at formidle sportsfesten.

I første omgang er der tale om den såkaldte ’Press by number’, hvor jeg skal vide, hvad dit ønske er til antal akkrediteringer og til funktion (fotograf/journalist). Jeg har desuden brug for oplysninger om dig og dit medie. Senere i 2019 følger ’Press by name’, hvor der skal sættes konkrete navne på OL-akkrediteringerne, indsendes billeder mv. Jeg vil bede dig udfylde vedhæftede ’Press by number’ (excel-filen) og returnere til mig senest fredag den 11. marts.

Det er vigtigt at understrege, at du ikke skal søge om en OL-akkreditering, fordi OL kunne være en sjov oplevelse. Hvis du skal akkrediteres som journalist eller fotograf til OL, så skal du med for at formidle de store sportsøjeblikke til danskerne. At det så forhåbentlig også bliver en fed oplevelse – det er dejlig en bonus. OL-akkrediteringerne hænger ikke på træerne – muligvis har vi slet ikke nok akkrediteringer i Danmark og kan ende med en proces, hvor vi sammen med Danske Sportsjournalister udvælger de danske journalister og fotografer, der skal til Tokyo. Du skal derfor være forberedt på, at jeg muligvis kontakter dig for at høre, hvem dine kunder er, hvis du er freelancer. På den måde er det – som med atleterne - også et nåleøje at komme igennem for at blive OL-journalist – eller -fotograf 😊
Det er IOC, som tildeler akkrediteringer til de enkelte lande. Vi har fået en fin mængde i Danmark, og jeg vil også gå langt for jer, hvis det viser sig, at vi har brug for flere.

Jeg har også vedhæftet informationer om ’accommodation’ i Tokyo. Selvom der er lang tid til, at legene åbner, så vil jeg råde dig til at være tidligt ude i forhold til at booke logi, da der bliver tryk på overnatningsstederne, og priserne desværre ikke er i den lave ende. Der er deadline for at søge og ønske et af de officielle mediehoteller den 25. maj (mere herom i vedhæftede).

Når du kigger på overnatningsmuligheder, så er det værd at bemærke, at der i Tokyo ikke vil være en Olympic Park med mange venues samlet samme sted. Derfor er der ikke ét oplagt sted at bo. Heldigvis er den offentlige transport yderst velfungerende i Tokyo, så du skal gå efter at finde et sted, hvor du har kortest mulig afstand til subway’en som fører dig til langt de fleste venues på relativ kort tid. Alternativt skal du finde et sted nær MPC (media press center), hvor der vil være medietransport til de forskellige konkurrencesteder.

Du kan orientere dig om venues mv. her: https://tokyo2020.org/en/games/venue/olympic/ Her kan du blandt andet se, at cykelvelodromen og MTB-banen er to af de venues, som ligger længst væk fra Tokyo med en transporttid på i hvert fald tre timer. Sejlsport og fodbold vil også have længere rejsetider, mens de fleste andre venues ligger i og omkring Tokyo med en rejsetid på under en time fra Tokyo Bay Zone og Heritage Zone, som er de mest oplagte steder at bo.

Hvis du har spørgsmål om OL, atleter, forberedelserne, venues, regler osv., så er du altid velkommen til at kontakte mig. I de kommende 18 måneder vil du også løbende modtage OL-nyt fra mig, hvis du er en af dem, som skal med til Tokyo 2020.

Bh. Jakob Draminsky
(JDR@dif.dk)