Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Gamle dage

Fredag d. 16. juli 1999

Danske Sportsjournalister blev stiftet i 1922.
I en bog fra 1924 "Fra mange aars fodboldliv", skrevet af Provinsens første landsholdsspiller Thorvald Schultz fra Vejen Sportsforening fandt vi følgende afsnit, der også omhandler Magnus Simonsen, senere sportsredaktør på Politiken:
Det kom som et lyn fra en klar himmel, dette telegram der den 11. juni 1923 om aftenen meddelte mig, at jeg var udtaget til at skulle spille venstre innerwing på det danske landshold mod Schweiz den 17. juni. Ja, så overraskende kom denne meddelelse, at jeg endog troede, at det var en af mine kolleger, der havde lavet et lille nummer med mig.
Bladene kom til Fredericia ved middagstid. Ifølge alle disse kloge og velunderrettede sportsjournalister med Diemer og E. A. i spidsen var denne Provins-anbringelse på det danske landshold fuldkommen epokegørende - man tænke sig - anbringe en Provinsspiller på landsholdet - aldrig havde man dog hørt noget lignende.
Nå, selv om angrebene såmænd troligt vedvarede ugen ud, tog jeg mig ikke disse særlig nær.
Det ligger nemlig ikke til en københavnsk sportsjournalist at vente til bagefter. Men hvor skulle de så have anbragt al deres opsparede galde.
At der skulle komme en faktor som en fuldkommen initiativløs centerforward på holdet, havde jeg ikke regnet med. Jeg vidste da endnu ikke, hvor afhængig Magnus Simonsen var af "Mikkel". Det var også afgjort den største trøst for mig, at Magnus Simonsen var med. Thi så var jeg ikke kædens ringeste mand, skønt pressen eller i hvert fald størstedelen af denne, ikke indrømmede eller bemærkede dette.
Jeg blev klar over, hvor tåbelig smålig, stupid og "vi alene vide" opfyldt pressen kunne være i dens værste afskygninger.
Jeg vil håbe, den næste Provinsianer må møde lidt større forståelse og have lidt mere glæde ud af sin landskamp, end jeg fik af min, skriver Thorvald Schultz.

Danmark vandt kampen med 3-2 foran 25.000 tilskuere i Idrætsparken.

Der står meget mere i denne herlige gamle fodboldbog fra 1924, som vi fandt på Fredericia Bibliotek. Det er en af de mest sjældne danske sportsbøger i dag, og så fylder den ikke meget mere end en provins-køreplan.